Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pedro Proença oznámil koniec rozhodcovskej kariéry

Pedro Proença najskôr začal pískať v portugalskej lige a to v roku 1998, aby sa o päť rokov neskôr stal rozhodcom FIFA. Vrcholmi jeho kariéry boli bezpochyby finálové zápasy Ligy majstrov 2011/2012 a majstrovstiev Európy 2012.
Zdroj: uefa.com
Zdieľajte:

Kariéra špičkového portugalského futbalového rozhodcu Pedra Proençu sa dnešným dňom skončila. Bodku za ňou dal 44-ročný finančný poradca na štvrtkovej tlačovej besede.

"Prežil výnimočnú kariéru, počas ktorej dosiahol prakticky maximum, čo sa v živote arbitra dá," pripomenul šéf národnej asociácie rozhodcov José Fontelas Gomes.

„Dávam dnes na vedomie širokej futbalovej verejnosti, že končím s profesionálnou rozhodcovskou kariérou. Ide o moje osobné rozhodnutie, ktoré robím s plným vedomím a je posilnené niektorými faktormi, ktoré sa stali počas mojej dlhej rozhodcovskej kariéry. Je to veľmi náročná práca, po fyzickej, ale aj po mentálnej stránke. V podstate to čo som vo svojej kariére chcel dosiahnuť som dosiahol a to mi uľahčilo moje rozhodnutie. Je čas sa posunúť ďalej“, zreferoval portugalský arbiter.

Pedro Proença bol taktiež vypočúvaný v kauze "Apito Dourado" , kde išlo o manipulovanie zápasov, ktoré sa začalo riešiť od roku 2004.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: record.pt, futbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články