Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

16-ročný Ödegaard novou posilou Realu Madrid

Španielsky klub Real Madrid získal talentovaného nórskeho futbalistu Martina Ödegaarda.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa agentúry AP to potvrdil samotný účastník Primera Division. Šestnásťročného stredopoliara, ktorý naposledy obliekal dres nórskeho Stromsgodset IF, klub predstavil na štvrtkovej tlačovej konferencii po lekárskych testoch. Podľa nórskeho periodika Drammens Tidende sa obe strany dohodli na 3,5-ročnom kontraktu. Detaily zmluvy zatiaľ nie sú známe, aj keď španielske médiá informovali, že Real zaplatí za mladíka približne tri milióny eur.

"Dôvod, prečo som si vybral Real je ten, že je to klub, ktorý mi ponúkol najlepšiu šancu zlepšovať sa a rásť ako hráč. A v najlepších podmienkach ako na ihrisku tak aj mimo neho. Túžim sa stať takým dobrým hráčom, ako to len bude možné. V tomto momente nie je podstatné, či budem hrať v prvom mužstve alebo za rezervu," povedal Nór na oficiálnej prezentácii.

Ödegaarda považujú odborníci za jeden z najväčších talentov svetového futbalu. O nórskeho tínedžera malo záujem viacero popredných európskych klubov. Navštívil Bayern Mníchov, FC Liverpool či Arsenal Londýn. Svojimi výkonmi si vypýtal aj miestenku v národnom tíme, čím sa vo veku 15 rokov stal vôbec najmladším nórskym reprezentantom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články