Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

APN: Kongo sa vyšvihlo na čelo A-skupiny

Zápas medzi Rovníkovou Guineou a Burkinou Faso poznačili výtržnosti.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti DR Kongo zdolali vo svojom druhom vystúpení na Africkom pohári národov 2015 Gabon tesne 1:0 a vyšvihli sa z poslednej priečky v tabuľke na čelo A-skupiny. Jediný gól duelu zaznamenal krátko po zmene strán stredopoliar Prince Oniangue, ktorý využil zmätky v obrane súpera.

V prvom stredajšom stretnutí A-skupiny hrala hostiteľská Rovníková Guinea na štadióne v Bate s Burkinou Faso bez gólov a pripísala si tak druhú remízu na turnaji. Alain Traore z Burkiny Faso dvakrát trafil v zápase brvno, na druhej strane Javier Balboa vypracoval spoluhráčom dve gólové šance, no ani jeden tím nedokázal svoje príležitosti využiť.

Zápas domáceho výberu poznačili výtržnosti. Ako informovala agentúra AP, stovky fanúšikov sa snažili dostať na štadión, ktorý má iba jeden vstup. Vznikla tak tlačenica. Frustrovaní diváci, ktorí si mysleli, že o zápas prídu, sa pustili do potýčky s políciou. Podľa svedkov hádzali do jej príslušníkov kamene, tí odpovedali slzným plynom.

Situácia v skupine sa vyvinula tak, že všetky štyri tímy majú pred záverečnými duelmi šancu postúpiť do vyraďovacej fázy. Gabon je aktuálne tretí s tromi bodmi, druhé miesto patrí Rovníkovej Guinee (2 body) a štvrtá je Burkina Faso (1).

A-skupina:

Rovníková Guinea - Burkina Faso 0:0

Gabon - DR Kongo 0:1 (0:0)

Gól: 48. Oniangue

tabuľka:

1. DR Kongo 2 1 1 0 2:1 4

2. Gabon 2 1 0 1 2:1 3

3. Rovník. Guinea 2 0 2 0 1:1 2

4. Burkina Faso 2 0 1 1 0:2 1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články