Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FC ViOn vstupuje do novej etapy

V Zlatých Moravciach došlo počas zimy k veľkým zmenám.
Zdroj: nitra.sme.sk
Zdieľajte:

Futbalistom FC ViOn Zlaté Moravce patrí po jesennej časti 10. priečka. Jar by však mohla byť výrazne lepšia, výrazne sa totiž obmenil káder aj realizačný tím.

Vedenie počas zimy uzavrelo dohodu so slovinským manažérom, ktorý predtým podporoval líbyjský klub Al-Ahly Bengházi. Dôvodom spolupráce je vojnový konflikt v Líbyi, pre ktorý sa nehrala ani liga. Bude však táto spolupráca výhodná? "Samozrejme, najlepšiu odpoveď dá až samotná jarná časť. Ak v nej splníme naše ciele, tak budeme môcť spoluprácu vyhodnotiť ako výhodnú. Očakávam hlavne posun v kvalite mužstva, čo by malo priniesť aj väčší záujem fanúšikov a lepšie výsledky ako na jeseň," začal ekonomický manažér klubu Martin Ondrejka.

Z jesenného kádra zlatomoravčanov zostalo len deväť hráčov, pribudnúť by malo kvarteto z Al-Ahly a na skúške je hneď niekoľko Balkáncov. Bývalý hráč či asistent trénera sa neobáva reakcie fanúšikom po tvrdých škrtoch jesenného kádra. "V prvom rade si myslím, že noví hráči budú pre ľudí ťahákom. Ľudia sa vždy pýtajú, aké prídu posily. Teraz ich bude viac. Ale myslím si, že domácich hráčov bude v zostave viac ako dvaja-traja, pretože tí, čo tu zostali, majú kvalitu." Šancu presadiť sa však budú mať aj posily zo Slovenska. "Nejdeme tým smerom, že hráčov prinesieme iba po línii nášho partnera. Ak sa vyskytne aj dostupný Slovák, vyskúšame ho," povedal Ondrejka.

FC ViOn sa po prvýkrát vydá na sústredenie do "tepla". Počas dvojtýždňového pobytu v Turecku by ich mohli preveriť zaujímavé mužstvá - Dinamo Minsk, Nasaf Karši, Vojvodina Novi Sad, Olimpic Sarajevo a FC Saarbrucken. Zaháľať v Turecku nebude ani vedenie. "Aj na sústredení sa budú riešiť veci, pretože partner má kontakty v iných kluboch, s ktorými sa tam aj stretneme. Pevne verím, že náš káder vystužia kvalitní hráči," dodal Ondrejka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články