Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čína na Ázijskom pohári vyhrala skupinu, do štvrťfinále aj Uzbekistan

Futbaloví reprezentanti Číny zvíťazili v nedeľu v B-skupine na Ázijskom pohári nad KĽDR 2:1 a postúpili do štvrťfinále ako víťaz skupiny.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

V druhom zápase Uzbekistan pokoril Saudskú Arábiu 3:1 a zaistil si účasť medzi elitnou osmičkou kontinentálneho šampionátu v Austrálii.

Čína vyhrala v skupine aj v treťom zápase a ovládla tabuľku s plným počtom 9 bodov. O jej výhre rozhodol pred vypredaným hľadiskom v Canberre dvoma gólmi Sun Kche, ktorý zabezpečil aj triumf v predchádzajúcom súboji nad Uzbekistanom. Čína mala postup istý už pred súbojom s KĽDR, ktorá skončila v tabuľke bez bodu a so skóre 2:7 posledná.

V priamom zápase o postup v Melbourne uspel Uzbekistan vďaka dvom gólom Sardora Rašidova. "Saudi" síce gólom z penalty v 60. minúte vyrovnali a boli chvíľu na postupovej pozícii, ale potom ich Uzbekistan zrazil na kolená dvoma gólmi.

Šampionát sa prvýkrát koná mimo ázijského kontinentu, Austrália sa pridružila do Ázijskej futbalovej konfederácie až v januári 2006. Na podujatí účinkuje 16 tímov, titul z roku 2011 obhajuje Japonsko, debutantom je Palestína. Do vyraďovacej fázy postúpia zo štyroch štvorčlenných skupín prví dvaja, finále sa bude hrať 31. januára v Sydney.

B-skupina:

Čína - KĽDR 2:1 (2:0)
Góly:
1. a 42. Sun Kche - 57. Kao Lin (vlastný)

Uzbekistan - Saudská Arábia 3:1 (1:0)
Góly:
2. a 79. Rašidov, 71. Šodijev - 60. Al Sahlawi (z 11 m)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články