Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

6 fenomenálnych hráčov, ktorí nikdy nezískali Zlatú loptu

Na trávnikoch behá a behalo mnoho skvelých hráčov. Získali mnoho tímových aj individuálnych ocenení. Jedno im však uniklo - Zlatá lopta. My vám prinášame šesť hráčov, ktorí by si toto ocenenie stopercentne zaslúžili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Patrick Viera

Líder Arsenalu počas takmer celej dekády. Ako kapitán doviedol „tím neporaziteľných“ k titulu v Premier League. Ako násťročný odmietol AC Miláno. Aj tak do klubu v priebehu kariéry zamieril a stal jedným z mála hráčov, ktotí v Taliansku hrali za AC Miláno, Inter Miláno a Juventus. Kľúčový bol aj v reprezentácii, s ktorou vyhral Majstrovstvá sveta 1998 a Majstrovstvá Európy 2000.

Bobby Moore

Pelé raz povedal, že Bobby Moore bol najlepším obrancom, proti ktorému kedy nastúpil a hral. Aj Franz Beckenbauer na neho spieval chválospevy a dokonca ho označil za najlepšieho obrancu všetkých čias. Ako kapitán anglického výberu ho doviedol k víťazstvu na Majstrovstvách sveta v roku 1966. Celkom si na svoje konto pripísal 108 reprezentačných štartov.

Eric Cantona

Po svojom príchode do Manchestru United pomohol Reds k štyrom ligovým titulom a trom víťazstvám v FA Cupe medzi rokmi 1992 až 1997. Jeho gólový priemer sa pohyboval veľmi blízko pol gólu na zápas. Skvelým strelcom bol aj v reprezentácii, kde v 45 zápasoch strelil 20 gólov. V United je považovaný za legendu a jedného z najväčších ťahúňov klubu v 90. rokoch.

Paolo Maldini

Milánska skala, ktorá má na konte neuveriteľných päť víťazstiev v Lige majstrov. V talianskej Serii A bol ešte úspešnejší a v zbierke má celkom 7 titulov. S reprezentáciou však takéto výsledky nedokázal. Získal takmer každé individuálne ocenenie, Zlatá lopta mu však asi súdená nebola.

Thierry Henry

Legenda Arsenalu a hráč, ktorého s obdivom a úžasom sledovali snáď všetci futbaloví nadšenci sveta. V londýnskom klube strávil osem nezabudnuteľných rokov, za ktoré bol odmenený bronzovou sochou pred štadiónom. V 370 zápasoch si pripísal skvelých 227 gólov. Štyrikrát v rade získal ocenenie PFA hráč roku. Hneď dvakrát mal veľmi blízko k získaniu Zlatej lopty v rokoch 2003 a 2006, nikdy však neuspel.

Ferenc Puskás

Ani tento fenomenálny hráč nedosiahol na Zlatú loptu. Pozrieme sa však na jeho štatistiky, budeme uchvátení. V 529 zápasoch strelil 509 gólov. Jeho gólová priemer na zápas je tesne nad 0,96. Na svojom konte má i tri víťazstvá v PMEZ (súčasná Liga majstrov), zlatú medailu z Letných olympijských hier v roku 1952 a striebornú medailu z Majstrovstiev sveta v roku 1954. Ani toto však na víťazstvo nestačilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články