Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemci cítia krivdu

Legendárny nemecký futbalista Franz Beckenbauer vyjadril rozhorčenie nad tým, že Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta za rok 2014 získal Portugalčan Cristiano Ronaldo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Útočník Realu Madrid triumfoval na úkor Lionela Messiho a nemeckého brankára Manuela Neuera, ktorý na MS 2014 v Brazílii dopomohol "Nationalelf" k zisku titulu. Informovala agentúra Reuters.

"Myslím si, že to nie je férové. Brankári to majú ťažké. Ľudia chcú vidieť góly, ich zabraňovanie nie je natoľko atraktívne," vyjadril sa Beckenbauer, ktorý bol kapitánom víťazného nemeckého mužstva na MS 1974.

Nemci ovládli až na najhlavnejšiu kategóriu takmer všetky ostatné. Najlepšou hráčkou sa stala Nadine Kesslerová, trénerom Joachim Löw a koučom ženského tímu Ralf Kellermann. "Som kvôli Manuelovi sklamaný. Na šampionáte predviedol skvelé výkony a myslím si, že vniesol do ponímania brankárskeho postu nový rozmer," vyjadril sa Löw.

Po vyhlásení výsledkov ankety priznal svoju chybu poľský útočník Robert Lewandowski. "Bolo chybou, že som dal môj hlas Ronaldovi. Dnes by som sa rozhodol pre Manuela Neuera, ale svoj hlas som dával ešte v auguste."

Ronaldo získal v ankete 37,66 percent hlasov a do vitríny pridal Zlatú loptu po rokoch 2008 a 2013. Neuer skončil dokonca až na treťom mieste, druhý Messi ho predbehol len o štyri stotinky percenta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články