Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

6 rekordov, ktoré môžu byť prekonané v roku 2015

Top
Minulý rok bol na prekonané rekordy bohatý. My vám ponúkame tie, ktoré by mohli padnúť v roku 2015.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Najlepší strelec anglickej reprezentácie

Aktuálny kapitán "Albionu" Wayne Rooney má blízko prekonaniu veľmi cenného rekordu. Hoci sa momentálne vraví o jeho hernom úpadku, Rooney je aj naďalej útočníkom svetových kvalít. V anglickom reprezentačnom drese odohral 101 zápasov a na jeho konte svieti 46 gólov. V tejto štatistike kraľuje Sir Bobby Charlton so 49 gólmi. Pred Rooneym je aj 48-gólový Gary Lineker.

2. Najviac bodov v Bundeslige

Bayern Mníchov je pod vedením Pepa Guardiolu nepremožiteľnou "mašinou" lámajúcou rekordy. V aktuálnej sezóne je ich dominancia jednoznačná, po sedemnástich zápasoch majú Bavori 45 bodov z 51 možných. Matematicky by to znamenalo 90 bodov na konci sezóny. Súčasný rekord Bayernu zo sezóny 2012-13 je 91 bodov a mierne zlepšenie ich aktuálnej výkonnosti, môže znamenať prepis historických štatistík.

3. Najviac gólov tímu v jednej sezóne La Ligy

V španielskej La Lige nie je vysoký počet strelených gólov nič prekvapivé. Najvyšší počet strelených gólov tímu v sezóne činí 121 gólov a drží ho Real Madrid zo sezóny 2011-12. V Premier League je rekord 103, v Serii A a Ligue 1 je to 118 gólov. Rekordy talianskej a francúzskej ligy prišli ešte pred rokom 2000 a v modernom futbale je podobnú métu zrejme nemožné prekonať. Lenže sme v roku 2015 a Real Madrid má na svojom konte 59 gólov v 17 zápasoch. To by znamenalo 132 strelených gólov v jednej sezóne a keďže táto éra Galacticos je veľmi nebezpečná, rekord má namále.

4. Najviac výhier v FA Cupe

Arsenal vlani získal trofej po dlhých deviatich rokoch, keď vo finále FA Cupu porazil Hull City a s jedenástimi výhrami sa tak vyrovnal Manchestru United. Oba tímy majú šancu, aby prvenstvo v počte trofejí bolo opäť len ich. Oboch čakajú zápasy už štvrtého kola - Arsenal pocestuje do Brughtonu, zatiaľ čo Manchester United cestuje do Cambridge.

5. Najviac gólov hráča v jednej sezóne La Ligy

Cristiano Ronaldo drží tento rekord v Anglicku. Teraz má šancu dosiahnuť niečo podobné aj v La Lige. Jeho najväčší "rival" Lionel Messi je aktuálnym držiteľom rekordu, keď v sezóne 2011-12 nastrieľal 50 gólov. Ronaldo má však fantastickú formu a v šestnástich zápasoch dal už 26 gólov. Pokiaľ si udrží túto formu, prekonať 60-gólovú hranicu nebude problém.

6. Najlepší strelec Argentíny

V minulej sezóne prekonal Lionel Messi hneď niekoľko rekordov, ale už teraz si môže stanoviť nový cieľ. Messi sa totiž tento rok môže stať najlepším strelcom svojej krajiny. V súčasnej dobe drží rekord Gabriel Batistuta s 56 gólmi, Messi má 45 gólov. S blížiacim sa Copa America a ďalšími medzištátnymi zápasmi sa Batistuta môže na konci roka s rekordom rozlúčiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články