Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Osemnástka uspela v napínavom zápase

SR "18" obsadila na Granatkinovom memoriáli 9. miesto.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov obsadila 9. miesto na 27. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Valentina Granatkina v Petrohrade. Zverenci trénera Milana Malatinského rozhodli o svojom konečnom umiestnení v nedeľňajšom zápase s rovesníkmi z Litvy, v ktorom triumfovali až v 11-tkovom rozstrele.

Na memoriáli štartuje 18 mužstiev z 15 krajín. Turnaj sa hrá tradične v hale na umelej tráve. Mladí Slováci skončili vlani tretí.

sumáre - o 9. miesto:

Litva "18" - SLOVENSKO "18" 0:0, 3:4 v jedenástkovom rozstrele

premenili: Kopičár, Gorelčík, Černák, Mráz, nepremenil: Jančo

SLOVENSKO "18": Jakubech - Szalay, Horník, Kolesár, Mareš (55. Ďurek), Krč( 59. Beniač), Vitek (52. Kopičár), Jirka (62. Černák), Mihálik (77. Gorelčík), Vajs (87. Jančo), Mráz

Milan Malatinský, tréner SR "18": "Hrali sme proti súperovi, ktorý sa snažil hrať na rýchle protiútoky, Litovčania sa snažili dlhými loptami dostať za našu obranu, tá však podala výborný výkon a odolala. My sme hrali kombinačný futbal, o našom víťazstve mohol rozhodnúť v 2. polčase pokutový kop, no Mrázovu penaltu brankár Adamonis vyrazil a ďalšia strela Kopičára mierila z priameho iba do brvna. Nakoniec sa práve po penaltovom rozstrele tešíme z víťazstva. Škoda inkasovaného gólu v druhom zápase na turnaji so Zenitom Petrohrad. Tento moment rozhodol o tom, že budeme hrať len v skupine o 7.-12. miesto. S výkonmi mužstva na turnaji som spokojný, v priebehu desiatich dní sme odohrali päť ťažkých zápasov, petrohradský turnaj je mimoriadne náročný, je to však cesta, ktorá vedie k zlepšeniu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články