Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kostolanský v Spartaku skončil, ide za exotikou

Manažér a tréner andelov Andrej Kostolanský odchádza do Jemenu
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V slovenskom futbalovom klube Spartak Trnava nastane po skončení aktuálneho corgoňligového ročníka zmena v realizačnom tíme. Z klubu odchádza asistent trénera a manažér A-tímu Andrej Kostolanský, ktorý prikývol na ponuku z Jemenu.

V exotickej krajine bude 32-ročný Trnavčan pôsobiť ako tréner brankárov tamojšieho národného tímu. Za asistenta si ho vybral český kouč Miroslav Soukup, ten doposiaľ viedol u našich susedov národný výber do osemnásť rokov. V novom pôsobisku nastupuje už 1. júna. V Spartaku prebehli v stredu prvé rokovania o ukončení zmluvy.

"Bez Spartaka by som nebol tým, kým som. Moja vďaka patrí ľuďom, ktorí mi dali dôveru, či už ide o majiteľov klubu alebo ľudí, ktorí mi verili v realizačnom tíme a dali mi priestor. Všetkým patrí moje poďakovanie, že môžem robiť prácu, ktorá je mojím hobby," citovala oficiálna tlačová správa klubu Kostolanského, ktorý pri A-mužstve Spartaka pôsobil od januára 2010 ako tréner brankárov. Za jeho éry vychoval pre ligové mužstvo aj dvojicu zo súčasného brankárskeho tímu Dobrivoja Rusova a Mateja Strapáka. Po príchode trénera Juraja Jarábka v lete minulého roka prešiel na pozíciu asistenta a manažéra A-tímu. V marci sa stal držiteľom najvyššej trénerskej UEFA Pro licencie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články