Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava začala prípravu na jarnú časť, Vlasko do nej zrejme nezasiahne

Trnavskí "andeli" začali v stredu zimnú prípravu na jar futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 takmer v kompletnom zložení.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner Juraj Jarábek ešte nemal k dispozícii Srbov Srdjana Grabeža a Bojana Kneževiča ani Španiela José Davida Casada. Pri tíme už ale je Brazílčan Cleber de Nascimento Silva, rovnako ako srbský defenzívny futbalista Miloš Nikolič zo Zlatých Moraviec.

Keďže Srbi oslavovali doma Vianoce, majú povolené natiahnuť si dovolenku o dva dni. Casado sa pridá k mužstvu už vo štvrtok. Jarábek na stretnutí s médiami uviedol, že v tíme nehodlá robiť veľké zásahy, zmenám sa ale nevyhne. Schyľuje sa k odchodu Jána Vlaska, ktorý má ponuky z Poľska, ale aj iných krajín. "Všetko by malo byť jasné do 20. januára. Je tu viacero ponúk. Ja osobne by som rád pokračoval v kariére v zahraničí," povedal Vlasko. V Trnave by radi získali Petra Sládeka z Myjavy, o tom sa ale ešte bude intenzívne rokovať. Fanúšikov môže tešiť, že v Trnave chce zostať Erik Jendrišek. "Je reálne, že budem hrať v Trnave aj na jar. Pre mňa je prioritou rodina a jej záujmy. Sú tu ponuky z Kazachstanu, Česka aj Nemecka, ale nie je to také horúce," uviedol Jendrišek.

V úvodné dni zimnej prípravy budú andeli trénovať v domácich podmienkach, v pondelok odcestujú na kondičné sústredenie do Lipótu, v januári stihnú ešte výjazd za priateľskými zápasmi do Prahy a od 8. februára budú ladiť formu na hernom pobyte v Turecku. "Do odchodu na sústredenie v Lipóte sa bude trénovať na umelej tráve na Lokomotíve. Dnes po príhovoroch nasledovalo aj tradičné váženie, všetci boli v norme, nim cez sviatky nepribral až na Kamila Kuzmu. Ten dostal príkaz pribrať a splnil ho, takže tréner bol spokojný," povedal TASR mediálny manažér "andelov" Marek Ondrejka.

Trnava, po jeseni šiesta v tabuľke FL, sa v príprave skonfrontuje aj s českým majstrom Spartou Praha. Na hernom pobyte v Česku mal Spartak hrať s Bohemiansom, ale tento duel sa neuskutoční a Trnava hľadá súpera. Ďalší zápas 31. januára mal byť s Frýdkom-Místkom, ale napokon sa bude hrať vo Viedni s rakúskym druholigovým LASK Linz. V Turecku odohrá Trnava tri duely, mená súperov v krajine polmesiaca sú ale stále v štádiu riešenia. Generálkou na ligu bude duel s maďarským celkom Haladás Szombathely. Spestrením zimnej prípravy bude klubový ples, ktorý sa uskutoční 10. januára v Dome kultúry v Trnave. Na akcii sa zúčastnia aj hráči a realizačný tím A-mužstva. Jarná časť Fortuna ligy sa začína 28. februára, Spartak privíta na Štadióne Antona Malatinského Myjavu.

program zimnej prípravy Spartaka Trnava:

12.-20. januára: sústredenie v Lipóte

14. januára: Spartak – Komárno (Lipót)

17. januára: prípravný zápas Spartak – Veľký Meder (Lipót)

23.-28. januára: herný pobyt v Prahe

24. januára: prípravný zápas Sparta Praha – Spartak (Praha, 14.00

)

28. januára: prípravný zápas - súper v štádiu riešenia

31. januára: prípravný zápas LASK Linz - Spartak (Viedeň)

4. februára: prípravný zápas Spartak – 1. FC Slovácko (zatiaľ neurčené, zrejme Trnava)

8.-18. februára: sústredenie v Turecku

termíny prípravných zápasov: 10.2., 13.2., 17.2. v riešní

21. februára:: prípravný zápas Spartak – Haladás Szombathely (ŠAM)

28. februára: štart jarnej časti ligy Spartak Trnava – Myjava (ŠAM, 14.30)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články