Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zemetrasenie na vysokých miestach v Barcelone

Španielsky futbalový klub FC Barcelona prepustil svojho športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu. Informovala o tom oficiálna webstránka Kataláncov.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Vzápätí oznámil svoju rezignáciu aj Zubizarretov asistent a dlhoročný obranca klubu Carles Puyol. "Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu sa rozhodol dnešným dňom ukončiť kontrakt so športovým riaditeľom Andonim Zubizarretom," cituje agentúra AP z oficiálneho stanoviska klubu.

Päťdesiattriročný Zubizarreta bol legendárnym brankárom Barcelony, za ktorú hrával v rokoch 1986 až 1994 a 126-krát reprezentoval Španielsko. Do klubu sa vrátil ako funkcionár v roku 2010, ale v uplynulých mesiacoch bol pod paľbou kritiky ako muž, zodpovedný za neúspešnú transferovú politiku klubu. Vyčítali mu aj podiel na treste od FIFA za porušenie pravidiel pri prestupe zahraničných hráčov do 18 rokov. Za to dostal klub finančnú pokutu a v tomto roku nebude môcť podpísať kontrakt so žiadnym novým hráčom.

Koniec spolupráce so Zubizarretom prišiel iba deň po tom, čo Barcelona prehrala v ligovom dueli na pôde Realu Sociedad San Sebastian 0:1 a nevyužila príležitosť vystriedať na čele tabuľky španielskej ligy Real Madrid.

Bývalý dlhoročný kapitán Barcelony Puyol v máji minulého roka ukončil bohatú kariéru a na jeseň sa stal jedným z asistentov Zubizarretu. V pondelok ale prostredníctvom sociálnej siete oznámil svoj odchod. "Veľa som sa počas tri a pol mesiaca trvajúcej práce na tejto pozícii naučil, ale teraz chcem získať iné skúsenosti na inom mieste," uviedol 36-ročný Puyol.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články