Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Osemnástka bronz neobháji, podľahla Zenitu

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov bude hrať na 27. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Valentina Granatkina v Petrohrade o konečné 7. až 12. miesto.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rozhodla o tom jej pondelňajšia prehra 0:1 s domácim výberom Zenitu Petrohrad 0:1. Slovákom stačila na prvenstvo v skupine remíza, no inkasovali gól v 90. minúte a v trojčlennej tabuľke obsadili druhú priečku. Zverenci trénera Milana Malatinského predtým v D-skupine zdolali Grécko 2:1.

Na Memoriáli Vladimíra Granatkina štartuje až 18 mužstiev z 15 krajín. Turnaj sa hrá tradične v hale na umelej tráve. Mladí Slováci na turnaji obhajovali vlaňajšie tretie miesto.

Zenit Petrohrad "18" - SR "18" 1:0 (0:0)

Gól: 90. Tiaglo

SR "18": Greif - Horník, Kolesár, Ďurek, Jirka (46. Jančo), S. Mráz (70. Gorelčík), Kopičár, Mareš, Vitek, Krč (80. Mihálik), Vajs (68. Černák)

Milan Malatinský, tréner SR "18" /zdroj: SFZ/: "Sme frustrovaní a smutní z výsledku. Zápas sme mali pod kontrolou, vytvorili sme si v oboch polčasoch veľa príležitostí, súper vykopával lopty z prázdnej brány a nakoniec sme inkasovali v 90. minúte. Aj taký vie byť futbal. Mrzí ma to najmä kvôli chlapcom, v zápase jazdili, žiaľ nemáme v kádri vyslovene strelca, ktorý by dokázal pretaviť hru mužstva do gólov. Dnes sme smutní, už zajtra však musíme dvihnúť hlavy hore, dvihnúť náladu, turnaj pre nás nekončí, čakajú nás na turnaji ešte tri dôležité zápasy. Budú síce len o 7.-12. miesto, ale ako som povedal pred odchodom do Petrohradu, neprišli sme sem pre umiestnenie, ale urobiť maximum pre dobrú reprezentáciu Slovenska a kvalitnú prípravu. Korektné publikum dnes odmenilo chlapcov potleskom, verím, že v ďalších stretnutiach dokážeme zlepšiť koncovku a prídu aj víťazstvá. Dnes sme zvíťazili iba na šance, teší ma však skutočnosť, že mužstvo herne napreduje."

Tabuľka D-skupiny:

1. Zenit Petrohrad 2 1 1 0 3:2 4

2. Slovensko 2 1 0 1 2:2 3

3. Grécko 2 0 1 1 3:4 1

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články