Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Anglicko

Dnes si predstavíme výber Anglicka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Angličania pocestujú na svoj štrnásty šampionát. Premiéru absolvovali v roku 1950, kde obsadili ôsme miesto. Zatiaľ jediný titul získali v domácom pamätnom finále v roku 1966. Pred štyrmi rokmi v JAR vypadli vo štvrťfinále s Nemeckom po prehre 4:1, keď rozhodcovia neuznali Lampardovi gól.

Tréner Roy Hodgson môže v Brazílii využiť služby hráčov ako Gerrard, Lampard, Rooney, Welbeck či Sturidgge. Achillova päta na poste brankára by mala byť odstránená Joeom Hartom z Manchestru City. Zostavu Albionu by mali tvoriť predovšetkým hráči domácej súťaže.

V kvalifikačnej skupine H skončili anglický futbalisti na prvom mieste, o bod pred Ukrajinou. V Brazílii začnú svoju púť 14. júna zaujímavým duelom proti Talianom. Následne sa stretnú s Uruguajom a Kostarikou. Postup zo skupiny tak bude prvoradým cieľom.

Najviac zápasov odohral legendárny brankár Peter Shilton, ktorý nastúpil na 125 zápasov. O desať duelov menej má David Beckham. Z aktívnych hráčov je na tom najlepšie Steven Gerrard so 109 zápasmi, Frank Lampard odohral 103. Najlepším strelcom je 49-gólový Sir Bobby Charlton, o gól menej má Gary Lineker. Z hráčov, ktorí môže nastúpiť v Brazílii rozvlnil sieť najčastejšie 38-gólový Wayne Rooney.

V aktuálnom rebríčku FIFA je Anglicko jedenáste. Najvyššie boli v auguste 2012 tretí, najhorším umiestnením je 27. miesto z februára 1996.

Prvý zápas: 31. júl 1872 Škótsko - ANGLICKO 0:0

Najvyššia výhra: 31. júl 1882 Írsko - ANGLICKO 0:13

Najvyššia prehra: 23. máj 1954 Maďarsko - ANGLICKO 7:1

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články