Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čech sa vracia do Porta

Slovenský futbalista si po pôsobení v FC Porto zahrá aj za Boavistu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský futbalový obranca Marek Čech podpísal kontrakt s portugalským prvoligistom Boavistou Porto. Informoval o tom v pondelok portál jeho zastupiteľskej agentúry cechplayersagency.com. Čech už v minulosti v Porte pôsobil, keď obliekal dres tamojšieho slávnejšieho FC.

Tridsaťjedenročný ľavák sa s prezidentom klubu Álvarom Bragom dohodol na spolupráci do konca sezóny 2014/2015 s možnosťou ďalšieho predĺženia. "Som rád, že budem obliekať dres klubu, ktorý je dôležitý nielen pre mesto Porto, ale celé Portugalsko vďaka svojej bohatej histórii," uviedol Marek Čech tesne po podpise zmluvy.

Rodák z Trebišova portugalský futbal dobre pozná zo svojho predchádzajúceho pôsobenia, keď v rokoch 2005 – 2008 hrával za "drakov". "Pevne verím, že mužstvu svojimi výkonmi a aj skúsenosťami z portugalskej ligy pomôžem a potiahnem ho. Tiež tak spoločne s bratom plníme ďalší sen nášmu otcovi, ktorého želaním bolo, aby som sa ešte raz do Portugalska ako profesionálny futbalista vrátil," dodal Čech, ktorý naposledy pôsobil v talianskej Bologni. V lete minulého roku sa ale nedohodol s ďalším z klubov na zmluve a bol bez angažmánu. "V lete sme stavili všetko na jednu kartu. Mali sme ponuku, o ktorú sme stáli, ale konečné rozhodnutie sa dlho naťahovalo, keďže klub prechádzal personálnymi zmenami. Medzitým sme o iné možnosti nejavili záujem," doplnil Richard Čech, futbalový agent a Marekov brat. "Toto prestupové obdobie sme už nič nenechávali na náhodu a v decembri sme skutočne dostali viaceré ponuky. Vďaka patrí všetkým partnerom, s ktorými sme spolupracovali," dodal R. Čech.

Marek Čech počas kariéry pôsobil v piatich zahraničných ligách a hral aj Ligu majstrov. Profesionálnu kariéru odštartoval v bratislavskom Interi, neskôr si obliekal dres Sparty Praha, FC Porto, anglického West Bromwich Albion, tureckého Trabzonsporu a talianskej Bologne. Boavista je jedným z najstarších klubov v Portugalsku. Počas vyše storočnej histórie si na konto pripísala jeden majstrovský titul (2001) a päťkrát sa tešila zo zisku domáceho pohára.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články