Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Puyol sa pri dnešnej rozlúčke vyjadril aj k možnosti trénovať FC Barcelonu

Dlhoročný kapitán Carles Puyol sa dnes oficiálne lúčil s FC Barcelona. V drese katalánskeho futbalového klubu vybojoval špičkový obranca počas pätnástich sezón spolu 21 trofejí a získal si mimoriadny rešpekt fanúšikov, spoluhráčov i protihráčov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Majster sveta i Európy s reprezentáciou Španielska oznámil posezónny odchod z Barcelony už v marci, pretože ho trápia pretrvávajúce problémy s kolenom. "Vyskúšal som všetko, aby som sa dal do poriadku," povedal vo štvrtok 36-ročný Puyol v dojemnej atmosfére na tlačovej konferencii, obklopený rodinou, priateľmi, súčasnými i niekdajšími spoluhráčmi a klubovými predstaviteľmi. "Nenašli sme riešenie, hoci sme sa neustále snažili. Ale nevzdávam sa, budem sa snažiť aj naďalej, ale už bez tlaku musieť hrať."

Puyol ako produkt barcelonskej mládežníckej akadémie La Masia debutoval v klube pod vedením holandského kouča Louisa van Gaala v sezóne 1998/1999 a tímu pomohol k triumfom v Lige majstrov v rokoch 2006, 2009 a 2011. Bol súčasťou legendárnej ekipy trénera Pepa Guardiolu, ktorá v kalendárnom roku 2009 vyhrala všetky súťaže, v ktorých štartovala. V uplynulom období ho ale neustále prenasledovali zranenia a v tejto sezóne odohral iba päť ligových duelov.

Podľa vlastných slov bol vrcholom jeho klubovej kariéry moment, keď bývalý spoluhráč Eric Abidal zdvihol nad hlavu pohár po triumfe nad Manchestrom United vo finále Ligy majstrov vo Wembley v roku 2011. Abidal sa tesne predtým vrátil do tímu po boji s rakovinou pečene a Puyol mu dovolil ako prvému prevziať cennú trofej. Za Barcelonu odohral takmer 600 stretnutí. "Sám neverím tomu, akú kariéru mám za sebou. Žil som sen miliónov detí," uviedol Puyol, ktorý má do budúcnosti veľa plánov a verí, že zostane s Barcelonou v tesnom spojení. "Príprava mládeže sa mi pozdáva viac ako práca trénera prvého tímu," zdôraznil v tejto súvislosti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články