Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Senica predstavila nového trénera

Senica našla náhradu za Hapala.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Novým trénerom fortunaligového futbalového klubu FK Senica sa stal Jozef Kostelník, ktorý nahradil vo funkcii odchádzajúceho Pavla Hapala. Ten prevzal kormidlo slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Vedenie FK Senica sa dohodlo s Kostelníkom na ročnom kontrakte s možnosťou využitia opcie. "O trénerovi máme dobré referencie. Stotožňuje sa s filozofiou FK Senica. Chce pracovať s mladými hráčmi. Veríme, že nadviaže na dobrú prácu Pavla Hapala," uviedol pre klubový web športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Jozef Kostelník pôsobil naposledy v poľskom Sandecja Nowy Sacz, predtým v Tatrane Prešov. Asi najväčší trénerský úspech dosiahol Kostelník v roku 2012, keď s tímom Baník Ružiná postúpil do 2. ligy. Pre rodáka z Prešova je to prvý trénerský angažmán v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Novej výzvy sa však nebojí. "Na spoluprácu sa veľmi teším. Senica má kvalitný káder. Veľmi mi je sympatická filozofia FK Senica. Klub chce stavať na vlastných odchovancoch, s tým sa stotožňujem," povedal po podpise zmluvy Kostelník a dodal, že opierať sa chce o skúsených hráčov. "Zápasy Senice som sledoval. Má kvalitných a skúsených hráčov, ktorí môžu byť ťahúňmi mladých talentov."

Spolu s Pavlom Hapalom odchádza i jeho asistent Oto Brunegraf. V úlohe asistenta Kostelníka bude doterajší tréner senickej 19-ky Eduard Pagáč, ktorý pôsobil v sezóne 2013/14 ako hlavný tréner FK Senica. Do realizačného tímu pribudne i Ľuboš Lukáč, ktorý prišiel spolu s Kostelníkom. "Bude mať na starosti najmä analýzy zápasov, súperov a podobné veci," dodal Vrťo.

Zimná príprava FK Senica odštartuje v pondelok 5.januára. „Presadzujem hernú prípravu. Chceme hrať atraktívny futbal, ale to znie už skôr ako klišé. Verím, že spolupráca bude obojstranne úspešná,“ ozrejmil Kostelník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články