Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

CSKA Moskva majstrom Ruska

Až posledné kolo rozhodlo o ruskom majstrovi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obhajca titulu CSKA Moskva, ktorý mal pred posledným kolom jednobodový náskok pred Zenitom, nastúpil na domácom trávniku proti Lokomotivu. "Železničiari" mali rovnako teoretickú šancu na titul, ale museli vyhrať a rovnako sa spoliehať na zakopnutie Zenitu. CSKA na titul postačovala akákoľvek výhra a v 46. minúte strelil po chybe Corluku "majstrovský" gól Zoran Tošič. Hostia v závere zápasu nastrelili žrď Akinfejevovej brány, no CSKA katastrofu nepripustilo a dvanástykrát získalo ruský titul.

Hráči Zenitu, ktorých zápas 29. kola proti Dynamu skontumovali v ich neprospech, museli na trávniku Kubanu Krasnodar vyhrať a zároveň museli čakať na pomoc Lokomotivu. Svoju časť naplnili na výbornú. Po štvrťhodine otvoril skóre Witsel, v 32. minúte skóroval Rondon. V druhom polčase pridali Petrohradčania ešte dva góly zásluhou Shatova a Hulka, no ani výhra 4:1 na zisk titulu nestačil.

Pekný zápis zaznamenal slovenský reprezentant Ján Ďurica, ktorý v drese Lokomotivu Moskva absolvoval plných v tejto sezóne 2700 ligových minút. Podobný kúsok sa podaril aj gólmanovi Kubanu Belenovovi a obrancovi CSKA Ignaševičovi.

30. kolo:

Amkar 2-2 Krasnodar, Anži 0-1 Samara, CSKA 1-0 Lokomotiv, Kazaň 1-1 Terek, Kuban 1-4 Zenit, Spartak 3-2 Dynamo, Tomsk 3-2 Rostov, Novgorod 1-2 Ural

Zdieľajte:
Zdroj informácií: vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články