Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 dôvodov, prečo sa tešiť na futbalový rok 2015

Top
Rok 2014 bol plný dramatických udalostí. Tou najvýznamnejšou boli majstrovstvá sveta v Brazílii. Tento rok však nebude o nič chudobnejší a my vám prinášame sedem dôvodov, prečo tak bude.
Zdroj: Youtube
Zdieľajte:

Bitka o nadvládu v Premier League

Súboje o anglický ligový trón sú takmer vždy veľmi napínavé a vyrovnané. Tento rok by však mal byť ešte na vyššej úrovni. Výkony Chelsea a Manchestru City sú v tejto sezóne extrémne vyrovnané. Hovorí o tom predovšetkým tabuľka, kde majú obaja rovnaký počet výhier, remíz, prehier a dokonca aj strelených a inkasovaných gólov. Čaká sa tak veľkolepý koniec.

Finále Ligy majstrov v Berlíne

Minulý ročník milionárskej súťaže opäť ukázal, aký je futbal nádherný a finále nebolo žiadnou výnimkou. Olympijský štadión v Berlíne bude 6. júna svedkom vyvrcholenia celého ročníku. Pokiaľ teda ešte nemáte tento dátum poznačený vo svojom kalendári, rozhodne tak urobte.

Kvalifikácia na EURO 2016 vo Francúzsku

Ako český, tak aj slovenský národný výber si v jesenných zápasoch kvalifikácie viedol priam úchvatne a ich šance na postup sú tak veľké. Štyrikrát boli oba tímy stopercentné a túto bilanciusi budú chcieť udržať aj vo zvyšných šiestich stretnutiach.

ME hráčov do 21 rokov v Česku

Jubilejný 20. ročník tohto turnaja hostí Česká republika. Osem tímov sa stretne v dvoch skupinách, z ktorých postúpia do záverečných bojov prvé dva tímy. Posledný turnaj, ktorý sa konal v Izraeli, ovládol výber Španielska. Postup je dôležitý nielen z pohľadu šance na celkové víťazstvo, ale aj preto, že na semifinalistov čaká miestenka na OH 2016. Na turnaji však chýbajú mladíci zo Slovenska, ktorí po skvelých výkonoch skončili v baráži po obrovskom škandále v podaní škótskeho rozhodcu McLeana počas odvety v Taliansku.

Africký pohár národov 2015

Pôvodne malo turnaj hostiť Maroko, to sa však kvôli výskytu vírusu eboly rozhodlo odmietnuť organizáciu turnaja. APN sa tak uskutoční v Rovníkovej Guinei. Šestnásť tímov je rozdelených do štyroch skupín, obhajca trofeje z Nigérie nebude svoje víťazstvo obhajovať, nakoľko neprešiel sitom kvalifikácie. Turnaj bude prebiehať od 17. januára do 8. februára.

Majstrovstvá sveta žien

Aj tento rok sa uskutočnia majstrovstvá sveta. Nie však mužské, ale ženské. Hostiť tento turnaj bude šesť kanadských miest (Vancouver, Edmonton, Ottawa, Monteral, Winnipeg a Moncton). Dvadsaťštyri tímov je rozdelených do štyroch skupín a titul z roku 2011 obhajuje výber Japonska. Majstrovstvá začnú 6. júna, meno víťaza spoznáme 5. júla.

Boj o francúzsky trón

Prvá polovica sezóny francúzskej Ligue 1 skončila trochu prekvapivo. PSG, ktoré v minulých rokoch valcovalo súperov, sa momentálne nachádza až na treťom mieste. Pred Ibrahimoviča a spol. sa totiž dostal Olympique Lyon, ktorý vedie najlepší strelec súťaže Alexander Lacazette a Olympique Marseille, ktorý na prvé miesto dotiahol nový tréner Marcelo Bielsa. Záver sezóny bude ešte veľmi napínavý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články