Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ronaldo: "V Reale som sa stal lepším hráčom"

Povedal 29-ročný hráč v rozhovore pre web kráľovského klubu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Presne pred dvanástimi rokmi, 15. mája 2002, triumfovali futbalisti Realu Madrid naposledy v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži. Posadnutosť španielskeho klubu po dlhom čase vyhrať Ligu majstrov a získať v nej jubilejný desiaty primát ženie dopredu aj portugalského kanoniera Cristiana Ronalda. Ten tvrdí, že sa v Reale stal lepším futbalistom.

"Zmenil som sa k lepšiemu, to určite," povedal 29-ročný Ronaldo v rozhovore pre web kráľovského klubu. "Vyhral som Ligu majstrov s Manchestrom United a teraz som piatu sezónu hráčom Realu. Vždy som sníval o tom, že najcennejšiu trofej získam aj s Realom, je to niečo, o čo sa snažíme už roky. Od prvého dňa, čo sme do klubu prišli, cítime pozitívny tlak, smerujúci k triumfu v Lige majstrov," uviedol portugalský reprezentant pred finále LM 24. mája proti mestskému rivalovi Atleticu.

Ronaldo v tejto sezóne Ligy majstrov nastrieľal rekordný počet 16 gólov, čim o dva zásahy prekonal doterajšie maximum barcelonského kanoniera Lionela Messiho a útočníka milánskeho AC Jose Altafiniho. "Chceme to dokázať. Tlak je súčasťou futbalu a súčasťou hrania za Real Madrid. Zvykli sme si, že vždy musíme vyhrať a tak je to dobre. Mám rád tlak, pretože ma to robí lepším futbalistom. Je to ako špeciálny druh adrenalínu, ktorý cítime," dodal Ronaldo, ktorý v uplynulom období laboroval so svalovým zranením na nohe. Vo štvrtok ale už trénoval so spoluhráčmi a na finále v Lisabone by mal byť k dispozícii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články