Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 najvýraznejších prestupov do MLS

Top
Major League Soccer si pomaly buduje reputáciu ligy, ktorá stojí za pozornosť aj pre európskeho fanúšika. Môžu zato predovšetkým prestupy známych futbalistov z Európy a my vám prinášame sedem z nich.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tim Cahill

Vysoký útočník, ktorý takmer celú kariéru pôsobil v Anglicku, prestúpil do New Yorku Red Bulls v roku 2012. Na Britských ostrovoch obliekal dres Milwallu, v drese ktorého odohral celkom 217 zápasov a strelil 52 gólov. Jeho druhým pôsobiskom bol tím Evertonu, za ktorý si pripísal 226 zápasov a 56 gólov.

Robbie Keane

Írsky útočník so skvelým výberom miesta pôsobí v drese LA Galaxy od roku 2011. V drese tohto tímu drží úctyhodnú bilanciu - v 84 zápasoch strelil 53 gólov. Predtým hral v mnohých tímoch, z nich najvýraznejšie je jeho osemročné pôsobenie v Tottenhame.

Kaká

Držiteľ Zlatej lopty či ocenenia FIFA Hráč roku je momentálne hráčom Orladno City. V jeho drese si však ešte nepripísal ani jeden štart, pretože sa obratom vrátil späť do rodnej Brazílie, kde hosťuje v Sao Paule. Keď sa však vráti späť do Ameriky a vybehne na ihrisko v drese Orlanda, môžeme očakávať, že sa budú diať veci.

Frank Lampard

Lampard strávil v Chelsea celkom 13 sezón, za ktoré sa stal legendou klubu. Jeho ďalším pôsobiskom sa stal americký New York City. Keďže sa však v Amerike hrá až od marca, hosťuje teraz Frank v Manchestri City. Až sa však liga rozbehne, bude to pre fanúšikov veľký deň.

David Villa

Z finále Ligy majstrov do Major League Soccer - aj takto by sa dal opísať kariérny postup Davida Villu. Určite však nejde do Ameriky ukončiť svoju futbalovú kariéru. V minulej sezóne nastúpil v úctyhodných 47 zápasoch, v ktorých strelil 15 gólov.

Thierry Henry

Francúzska superstar, ktorá nedávno ukončila svoju futbalovú kariéru, prestúpila za veľkú mláku v roku 2010. V drese New York Red Bulls si pripísal celkom 122 zápasov, v ktorých dal 51 gólov. Počas tohto angažmánu sa vrátil aj do Arsenalu, za ktorý odohral štyri stretnutia.

David Beckham

Vôbec prvá európska hviezda, ktorá odišla do MLS (už v roku 2007) a naštartovala tak tento trend. V Amerike strávil celkom päť sezón, v ktorých si pripísal v drese Los Angeles Galaxy 98 zápasov. V nich dokázal streliť 18 gólov. Jednoducho „Becks“.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články