Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Dvaja európski giganti chcú Dávida Hancka, potvrdil jeho otec

ROTTERDAM - Dávida Hancka chcú dvaja európski giganti, potvrdil jeho otec.
Dávid Hancko (vpravo) a futbalisti Feyenoordu Rotterdam.
Zdroj: TASR/AP - Peter Dejong
Zdieľajte:

Tiká prestupová bomba. V lete sa obranca Dávid Hancko môže stať najdrahším slovenským hráčom v histórii. Podľa všetkého môže prekonať rekordný prestup Milana Škriniara zo Sampdorie Janov do Interu Miláno za 34 miliónov eur, ktorý sa udial v roku 2017.

Dávid Hancko na prahu mega prestupu - záujem majú PSG či FC Liverpool

Jeho agent Branislav Jašurek hovoril o tom, že dovoliť si ho môže len niekoľko top európskych klubov, vzhľadom k jeho transferovej hodnote. "Aj Dávid si uvedomuje, že si jeho služby nemôže dovoliť veľa klubov. Človek si prečíta o hociktorých, ale nie všetky správy sú pravdivé," hovoril Ján Hancko, otec Dávida, pre Športweb. Prezradil aj dva veľkokluby, ktoré sú v hre. "Paríž Saint-Germain alebo Liverpool. Je tam záujem, ale treba to brať s rezervou aj preto, že takéto kluby majú v hľadáčiku množstvo hráčov."

Prečítajte si aj

FC Liverpool, radosť hráčov.Liverpool hľadá náhradu za Kloppa: V hľadáčiku nové meno

V oboch prípadoch by to bol splnený sen. PSG je v semifinále Ligy majstrov, Liverpool bojuje o titul v anglickej Premier League. V oboch tímoch hrá množstvo obrovských hviezd svetového futbalu. A v oboch je aj slovenská stopa. Legendou Liverpoolu je Martin Škrtel, v Paríži zas aktuálne pôsobí Milan Škriniar. "V Paríži hráva Milan Škriniar. Liverpoolu fandil Dávid ako chlapec. Keď mal osemnásť, dostal od nás darček – cestu na Anfield Road," prezrádza Hanckov otec.

Dávid Hancko sa cez Spartu Praha dostal do Feyenoordu Rotterdam, kde si spravil výborné meno. Patrí k najlepším hráčom v súťaži. Minulý rok získal s Feyenoordom holandský ligový titul, nedávno zas triumfoval v pohári. Dva roky - dve trofeje - k tomu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Skvelá vizitka.

V Rotterdame má zmluvu do leta 2028 a je jasné, že hráč jeho formátu lacno potenciálnych záujemcov nevyjde. Podľa Dávidovho otca bude v konečnom dôsledku rozhodovať srdce a nie peniaze. "Do Sparty ani Feyenoordu nešiel kvôli peniazom, mal v oboch prípadoch finančne zaujímavejšie ponuky, ale odmietol ich. Potešilo ma to ako otca. Debatujeme o možných scenároch aj teraz – s Dávidom aj jeho agentom Braňom Jašurekom. Konečné slovo však má Dávid. Môžeme však predpokladať, že bude prestupovať za možno 40 miliónov eur. Máloktorý klub si môže dovoliť, aby investoval také peniaze do hráča, ktorého nechá sedieť na lavičke. Avšak ťažké roky kariéry nás naučili, že nič nie je garantované."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Športweb

Diskusia

Podobné články