Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vittek: Teraz poviem pravdu, ako to bolo s Čavričom! Kritizuje Hamšíka aj SFZ

BRATISLAVA - Róbert Vittek: Teraz vám poviem, ako to bolo naozaj s Čavričom! Veľká kritika Mareka Hamšíka aj SFZ.
Aleksandar Čavrič v drese Slovana Bratislava.
Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou úvodný dvojzápas v roku 2024. Víťazstva sa nedočkala - po domácej prehre s Rakúskom 0:2 remizoval tím vedený trénerom Francescom Calzonom v Nórsku 1:1.

Hosťami v televíznom štúdiu SPORT1 počas zápasu s Nórskom boli bývalé reprezentačné opory Róbert Vittek a Martin Škrtel. Veľmi zaujímavý pohľad priniesol Vittek, ktorý pracuje v klubových štruktúrach Slovana Bratislava, odkiaľ do Japonska prestupoval Aleksandar Čavrič, na jeho absenciu napriek tomu, že bol nominovaný.

Vittek: Takáto je pravda o absencii Čavriča

"S Čakim som o tom rozprával intenzívne a on sa ma aj sám na to pýtal. Chcel by som to uviesť ľuďom na pravú mieru, pretože počuli možno len jednu stranu, alebo aj vyjadrenie trénera Calzonu, ktoré podľa môjho názoru nebolo šťastné,“ rozhovoril sa Vittek na tému absencie Čavriča, ktorý svoju neúčasť zdôvodnil potrebou aklimatizácie sa v novom klube.

Prečítajte si aj

Ukrajinskí futbalisti sa tešia z výhry.VIDEO Slovenskí sokoli spoznali posledného súpera na EURO: Kľúčový boj Ukrajiny s Islandom priniesol dramatický obrat

"Chcel veľmi reprezentovať. To môžem povedať. Nebolo to dobre odkomunikované aj zo strany SFZ. Ako som povedal, Čaki veľmi chcel, no na druhej strane je v klube, v ktorom je len mesiac aj s cestou a nikto sa tomu klubu neozval. Myslím si, že tu mal zohrať vplyv Mareka Hamšíka, ktorý sa mal ozvať klubu a predtým si to celé vykomunikovať,“ pálil Vittek ostrými do zväzu aj bývalého kapitána národného tímu.

"Myslím si, že keby sa ozval, tak by k tomu možno pristupoval inak aj ten japonský klub a odobril by to, prípadne by našiel nejaké riešenie na Čavričov prípadný odchod. Aspoň na jeden zápas. To sa nestalo. Možno to chceli riešiť, až keď novinárom oznámil, že nepríde,“ pokračoval bývalý reprezentačný kanonier.

"Úplne ho chápem, že chcel ostať v klube, v ktorom dostal životnú zmluvu. Prišiel by možno o miesto a aj zmluvu. V tomto ho treba rešpektovať a ja viem povedať aj zo svojej hráčskej skúsenosti, že to musel mať ťažké. Veľmi chcel reprezentovať a viem, že sa na tom pracovalo, veď aj my na Slovane sme pracovali na tom, aby dostal občianstvo. Je mi to ľúto, že to tréner Calzona hodil iba na jednu stranu, že keď sa mu nechce, tak nech radšej ostane doma,“ neodpustil si Vittek kritiku talianskeho kouča.

Vittek a Škrtel sa v televíznom štúdiu zároveň zhodli aj na tom, že situácia s trénerom Calzonom, ktorý súčasne pôsobí na slovenskej reprezentačnej lavičke aj ako hlavný kouč SSC Neapol, je nešťastná a už mala byť dávno "rozseknutá".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: SPORT1

Diskusia

Podobné články