Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Weiss o rozhodnutí, ktoré oslabilo Slovan v derby s Trnavou: Doplatili sme na to my, ale bolo to naše rozhodnutie

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali prvé ligové derby so Slovanom Bratislava po takmer troch rokoch.
Vladimír Weiss a Michal Gašparík.
Vladimír Weiss a Michal Gašparík. Zdroj: TASR - Jakub Kotian
Zdieľajte:

Na Tehelnom poli zvíťazili v nedeľňajšom zápase 2. kola nadstavbovej časti Niké ligy o titul 2:0. Predošlé derby bolo pritom u "belasých" len začiatkom marca a tréner hostí Michal Gašparík vtedy po prehre 0:2 konštatoval, že jeho tím jednoducho na tradičného súpera nestačí.

"Andeli" pred vyše dvoma týždňami neskrývali roztrpčenie. Obranca Martin Mikovič vtedy uviedol, že jeho tím tvorí hru a Slovan dáva góly. Nedeľný zápas sa zo strany Spartaka líšil od ostatných z hľadiska prípravy - Gašparík po zápase priznal, že žiadna špeciálna nebola. Vychádzal len z predchádzajúcich duelov proti Dunajskej Strede (3:0), štvrťfinále Slovenského pohára v Michalovciach (2:0) a duelu s Banskou Bystricou (2:0).

Menej futbalová cesta Trnavy

"Vedeli sme v podstate len to, že bude rovnaká zostava. Uhrali sme nulu proti Banskej, v Michalovciach aj s Dunajskou Stredou. Vynechali sme analýzy, ale štýl sme trocha vedeli. Chalani by pred zápasom Slovan najradšej viac tlačili, potom som im však vysvetlil, že to skúsime inou cestou, aj keď menej futbalovou," uviedol kormidelník hostí na pozápasovej tlačovej konferencii. Prvý gól jeho tímu padol po vlastenci Kevina Wimmera, ktorý bránil pas Kelvina Oforiho. Gól spočiatku nemal platiť pre ofsajd.

"To je vo futbale bežné, v plnom šprinte sa to stáva. Aj Trnave aj nám, druhý sme dostali po druhej chybe. Urobil ju Kenan Bajrič, ktorý odohral inak dobrý zápas," zhodnotil domáci tréner Vladimír Weiss. Trnavčania boli do prestávky aktívni, no v druhom dejstve sa stiahli do hlbokého bloku. Napriek tomu sa im podarilo skórovať po chybe Bajriča, ktorého nedôraznú hlavičku si prebral Michal Ďuriš, išiel do úniku a šancu premenil. "Videl som, že lopta padá medzi dvoch stopérov, čakal som, že sa možno nedohodnú, alebo dajú malú domov. Som rád, že to dopadlo takto a skóroval som," opísal situáciu úspešný strelec.

Prečítajte si aj

Vladimír Weiss a hrdina Slovana Aleksandar Čavrič.Uvidíme ho v drese Slovenska? Čavrič sa po premiérovej pozvánke do reprezentácie definitívne rozhodol!

V druhom dejstve sa hralo najmä pred bránou hostí a penzum práce odviedol ich brankár Dominik Takáč. "Keď si u Domina odmyslime hru nohou, ktorú nemá a nemôže za to, je to fantastický brankár. Pre jeho psychiku bolo dôležité aj to, že nedostal gól z prvej šance, z tej vždy inkasujeme. Na tom nabral sebavedomie," dodal Gašparík. Spomínaná šanca prišla v osemnástej minúte od Tigrana Barseghjana. Toho na rozdiel od niekoľkých ďalších "belasých" opôr nevyradilo zranenie ani asociačný termín. Zrejme najviac bolo na ihrisku cítiť absenciu jeho gruzínskych spoluhráčov Gurama Kašiu a Jabu Kankavu i útočníka Davida Strelca či zimnú posilu Gersona Rodriguesa z Luxemburska. Ten má na konte päť gólov vo ôsmich zápasoch. Počas reprezentačnej pauzy zvedie súboj o postup do finále baráže C-vetvy o účasť na ME 2024. Vo štvrtkovom zápase sa predstaví práve v Gruzínsku, proti klubovým spoluhráčom. Obe krajiny bojujú o svoju prvú účasť na vrcholnom podujatí vôbec.

Uvoľnil viacerých hráčov

"Gruzíncov som uvoľnil preto, lebo som tam veľa rokov pôsobil a požiadal ma o to tamojší zväz. Rodrigues chcel hrať, ale mal kartový trest, tak som ho pustil. Spoluhráči budú hrať vo štvrtok možno zápas svojej kariéry. Preto sme im vyšli v ústrety, doplatili sme na to my, ale bolo to naše rozhodnutie," povedal tréner Vladimír Weiss starší. Jeho tím zaznamenal len druhú prehru v sezóne a premiérovu doma, naposledy vyšiel bodovo naprázdno v septembri na pôde DAC Dunajská Streda (1:3). Tak isto druhý raz v tomto ročníku, a prvýkrát na Tehelnom poli, bol bez gólu - doposiaľ sa tak stalo v úvodnom kole na trávniku nováčika v Košiciach (0:0). Úradujúci majster ťahal v najvyššej slovenskej súťaži šnúru siedmich víťazstiev a 18 duelov bez prehry.

Tá nedeľná však bola druhá v rade vo všetkých súťažiach, keďže Slovan nestačil v stredu vo štvrťfinále pohára na Podbrezovú 1:3. "Nebol to ľahký zápas, obzvlášť po tom pohári. Snažili sme sa hrať inak, ale neodkázali sme využiť naše šance," zhodnotil kapitán domácich Juraj Kucka. Po reprezentačnej pauze čaká jeho tím práve Podbrezová, Spartak nastúpi najbližšie proti Žiline.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články