Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Sklamaný Haraslín po krutom výprasku od Liverpoolu: Mal som tie šance riešiť opačne!

PRAHA - Ofenzívna sila futbalistov FC Liverpool a nevyužité šance Sparty rozhodli o výsledku prvého zápasu osemfinále Európskej ligy (EL) na Letnej.
Lukáš Haraslín a Wataru Endo.
Lukáš Haraslín a Wataru Endo. Zdroj: TASR/AP - Petr David Josek
Zdieľajte:

Líder anglickej Premier League potvrdil úlohu favorita a triumfom 5:1 si vytvoril veľmi dobrú východiskovú pozíciu do odvety. V drese úradujúceho českého majstra nastúpil aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín, ktorého po stretnutí mrzeli nevyužité šance, ale zároveň uznal kvalitu súpera.

Trénerovi "The Reds" stále chýbalo niekoľko dôležitých hráčov ako Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Joel Matip či brankár Alisson Becker. Aj napriek tomu rozhodli o svojom triumfe už počas prvého polčasu. V 6. minúte po faule Asgera Sörensena v pokutovom území hosťujúci Alexis Mac Allister s prehľadom premenil penaltu. V priebehu prvej polhodiny Darwin Nunez najprv skóroval po výstavnej strele z diaľky pod brvno, čo bol jubilejný 1000. gól tímu pod vedením Jürgena Kloppa. Uruguajský útočník potvrdil formu, keď v nadstavení úvodného dejstva využil center Mac Allistera a upravil na 3:0. V uplynulých desiatich zápasoch má na konte osem gólov a tri asistencie.

"Podľa mňa ešte Darwin nie je na svojom vrchole, môže sa zlepšiť. Vždy predstavuje pre súperov neustálu hrozbou. Miluje hrať za tento klub," uviedol kouč hostí pre oficiálnu stránku klubu. Jeho kvalitu uznal aj kouč domácich Brian Priske: "Ukázal úžasnú kvalitu a potvrdil prečo pôsobí v jednom z najlepších klubov na svete." Po prestávke poslal v behu do vlastnej brány loptu striedajúci Conor Bradley, ktorý bol na ihrisku len niekoľko sekúnd. Favorit však v ďalších minútach potvrdil víťazstvo, presadili sa Luis Diaz a Dominik Szoboszlai.

Klopp na pozápasovej tlačovej konferencii priznal, že výsledok bol oveľa lepší ako výkon: "Sparta veľa riskovala a nehrala vôbec zle. Naše bránenie nebolo až také dobré, takže súper našiel priestor na protiútoky. Niekedy sme zbytočne strácali loptu, v polčase sme si povedali, čo musíme zlepšiť. A hoci sme hneď inkasovali, neskôr sme mali hru pod kontrolou." Jedinou nepríjemnosťou pre kormidelníka Liverpoolu bola 51. minúta. Stopér Ibrahima Konate musel pre zdravotné problémy vystriedať. "Zatiaľ nemám informácie. Ibou mi len povedal, že ak urobí ďalší šprint, tak by to mohlo byť zlé. Mal by byť v poriadku, ale uvidíme po ďalších vyšetreniach," skonštatoval nemecký kormidelník.

Prečítajte si aj

Gól (Ilustračné foto) - aaaaaa.VIDEO Gólová paráda! Schranz na slávnom San Sire vrátil nádej oslabenej Slavii

Duel pred vypredaným hľadisko (18.349) sa však mohol vyvíjať inak, keby boli domáci efektívnejší. Sparta zahodila v prvom polčase dve vyložené šance a do ďalších obrovských príležitostí sa dostala. Slovenský reprezentant Haraslín po štvrťhodine mohol vyrovnať, ale loptu na bránkovej čiare odkopol Joe Gomez. Krídelník ohrozil Caoimhina Kellehera aj v 37. minúte, brankár strelu vyrazil, ale Veljko Birmančevič nespracoval ťažkú loptu a nedokázal zakončiť do odkrytej bránky. Haraslín bol blízko ku presnému zásahu aj v druhom polčase. Po znížení na 1:3 mohol dať kontaktný gól, ale zakončoval z uhla a Kelleher mu zmenšil priestor. Tréner ho vystriedal v 65. minúte.

"Mal som tie šance riešiť opačne. V prvom polčase skôr na dva dotyky a v druhom skúsiť strelu z prvej. Bohužiaľ mi to tam nepadlo. Zápas nám ukázal všetko. Patria medzi najlepšie mužstvá na svete. Rozhodla kvalita, keď oni svoje šance premenili a my nie. Výsledok je krutý. Ťažko sa mi to hovorí a ľudia sa možno budú smiať, keď povieme, že sme odohrali dobrý zápas. Liverpool ukázal, aký sú špičkový tím. Myslím si však, že sme neodohrali tak zlý zápas, aby sme dostali päť gólov," uviedol Haraslín v rozhovore pre ČT Sport.

Dánsky kormidelník Sparty priznal, že to je pre tím krutý výsledok: "Náš výkon bol určite lepší, ako hovorí skóre. Sme z toho sklamaní. Musíme sa však pokúsiť nájsť aj nejaké pozitíva. Hrali sme náš futbal, vytvorili sme si niekoľko sľubných šancí a mohli sme streliť viac ako jeden gól. Hrali sme proti tímu špičkovej kvality."

V odvete na Anfielde, ktorá je na programe o týždeň vo štvrtok (21.00 SEČ), sa mužstvo pokúsi uhrať dobrý výsledok. "Určite nebudeme brániť. Aj keď bude veľmi ťažké postúpiť do ďalšieho kola. Najskôr však musíme zvíťaziť v nedeľu v Plzni. Prídu hráči, ktorí budú koncentrovaní a psychicky i fyzicky pripravení na ďalší veľmi náročný zápas českej ligy."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články