Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ani Cristiano Ronaldo naňho nemá: Kylian Mbappé je svetová futbalová jednotka!

BRUSEL - Svetová futbalová jednotka Kylian Mbappé prekonáva aj Cristiana Ronalda.
Francúz Kylian Mbappe.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Kylian Mbappé je svetová futbalová jednotka v oblasti marketingových práv. Francúzsky útočník má zaregistrovaných až sedem ochranných známok - najviac spomedzi všetkých hráčov.

Mbappé má registrovanú napríklad jeho typickú gólovú oslavu s prekríženými rukami, ďalej jeho meno i logo jeho spoločnosti. Takisto má ochranné známky na svoje výroky "Le football, il a changé" (Futbal sa zmenil) alebo "Moi, tu m'parles pas d'age" (Nehovor mi o veku), ktoré sú použité v produktoch ako elektronické hry, mobilové aplikácie, plagáty, kabelky, obuv, kozmetika či šperky.

Prečítajte si aj

Tréner Manchestru City Josep Guardiola oslavuje druhý gól Fodena.VIDEO Ten Hag po derby reagoval na výkonnostnú priepasť medzi rivalmi z Manchestru, Guardiola velebil hviezdu City

Útočník Paríža St. Germain v tomto smere tromfol aj Argentínčana Lionela Messiho či Portugalčana Cristiana Ronalda, obaja majú registrovaných "iba" šesť obchodných známok. Podľa AP pritom Mbappe čerstvo požiadal o zaregistrovanie ďalších dvoch.

V rebríčku klubov je v tomto smere jednotkou Real Madrid, ktorý má registrovaných 33 ochranných známok v EÚ a 24 dizajnov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články