Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO PSG naštartoval až dohovor Luisa Enriqueho: Dal nám počas prestávky za uši!

PARÍŽ - Futbalisti Paríža Saint-Germain sú bližšie k postupu medzi osem najlepších tímov Ligy majstrov.
Kylian Mbappé a víťazné oslavy futbalistov PSG.
Kylian Mbappé a víťazné oslavy futbalistov PSG. Zdroj: TASR/AP - Christophe Ena
Zdieľajte:

Parížania v stredajšom úvodnom stretnutí osemfinále zdolali Real Sociedad San Sebastian 2:0. Na súpiske domácich chýbal slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý sa zotavuje po operácii ľavého členka.

Priemerný výkon PSG v prvom polčase vynáral spomienky na predošlé nevydarené účinkovania francúzskeho šampióna vo vyraďovacej fáze LM. Domáci však po zmene strán dokázali zlepšiť svoj herný prejav a po necelej hodine hry sa dostavila aj gólová odmena. Po rohovom kope hlavičkou predĺžil loptu na zadnú žrď kapitán Marquinhos a na správnom mieste stál kanonier Kylian Mbappe - 1:0. Paríž ešte viac upokojil v 70. minúte druhým presným zásahom Bradley Barcola, ktorý sa individuálne presadil cez brániaceho Hamariho Traoreho a poslal loptu pomedzi nohy brankára Alexa Remira.

"Podarilo sa nám skórovať v kľúčových momentoch. S týmto prvým krokom sme spokojní. Čaká nás ešte veľa práce, ale je dobré, že ideme do Španielska s výhodou," uviedol Mbappe. Marquinhos potvrdil, že tréner Luis Enrique nebol spokojný s hrou v prvom polčase: "Dal nám počas prestávky ´za uši´ a myslím si, že to pomohlo, pretože náš prístup bol v druhom dejstve oveľa lepší. Vieme, aké dôležité je vyhrať doma, ale ešte nie je koniec. Musíme si odteraz zachovať rovnaké myslenie a pokračovať v dobrej hre v lige."

Prečítajte si aj

Jose Mourinho na lavičke rímskeho AS.Mourinho prvýkrát prehovoril o konci na lavičke AS Rím: Tvrdý úder vedeniu klubu!

Osemfinále zastihlo Real Sociedad v zlej forme. Baskický klub nedokázal pred stretnutím v Parku princov skórovať v žiadnom z uplynulých štyroch duelov. Dôvodom je i početná maródka, zranenie vyradilo z hry aj lídra ofenzívy Mikela Oyarzabala. Jeho absencia sa podpísala na útočnej polovici, keďže mužstvo kouča Imanola Alguacila nedokázalo priamo ohroziť bránku Paríža ani raz. "Myslím si, že v druhom polčase sme mohli smútiť ešte viac. Som spokojný, že sme inkasovali len dvakrát. Ak doma dokážeme hrať tak, ako v prvom polčase, prídu naše príležitosti a budeme schopní sa postaviť, konkurovať a poriadne to Parížu skomplikovať," povedal Alguacil.

Zbrane pred odvetou na domácom ihrisku neskladá ani kapitán Mikel Merino: "Sme optimisti. Nakoniec, je to futbal a dva góly sú nič. Doma s našimi fanúšikmi, ktorí nás tlačia dopredu, si myslím, že máme šancu. Všetko je to o efektivite, o strieľaní gólov, čo sa nám v poslednom čase nedarí, ale vieme, že s našimi fanúšikmi to dokážeme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články