Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

7 faktov, ktoré ste o Messim nevedeli

Top
O trojnásobnom víťazovi Ligy majstrov a držiteľovi Zlatej lopty sa toho napísalo veľa. My vám však teraz prinášame sedem faktov, ktoré ste o Messim ešte nevedeli.
Zdroj: Youtube
Zdieľajte:

Katalánštinou hovorí, len keď je opitý

Na verejnosti Messi katalánštinou skoro nehovorí, no ovláda ju veľmi dobre. To sa ukázalo pri oslavách víťazstva v La Lige, kde si Lionel vzal do ruky megafón a perfektnou katalánštinou kričal: „Nech žije Barca, nech žije Katalánsko, a Argentína!“

Messi ako milovník Coca-Coly

Za vlády Guradiolu v barcelonskom tíme došlo k jednej veľmi vtipnej príhode. Guardiola totiž musel zariadiť, aby bol z tréningového centra odstránený automat na Coca-Colu. To všetko kvôli tomu, aby si Lionel nemohol tento nápoj kupovať.

M ako marcipán

Lionel mal v mladých rokoch zaujímavý plán tréningu. Jeho mládežnícky kouč mu totiž sľúbil, že za každý jeho strelený gól do siete súpera dostane marcipán (tradičná argentínska pochutina).

Lionel a jeho vzťah k redaktorom

Roman Besa, redaktor El Pais, zažil s Messim veľmi zaujímavý rozhovor. „Raz prišiel Messi na rozhovor s plastovou lyžičkou v ústach. Do konca stretnutia ju nevybral. Bol to spôsob, ako ukázať, že je naštvaný. Prečo? To nikto nevie.“

Messi je vyslancom dobrej vôle UNICEF

V marci roku 2010 bolo oznámené, že Lionel Messi bude jedným z vyslancov dobrej vôle UNICEF. Jeho rola je podpora detských práv. Messi venoval 600 000 eur na renováciu detskej nemocnice v jeho rodnom meste Rosario.

Messi a Che Guevara

Na prvý pohľad sa môže zdať, že Lionel Messi nemôže mať žiadne spojenie s revolucionárom Che Guevarom. Opak je však pravdou. Obaja sa narodili v rovnakom meste, Rosariu a dokonca aj v rovnakom mesiaci v roku, v júni.

Obrúsok ako zmluva

V decembri roku 2000 sa športový riaditeľ Barcelony, Carles Rexach, zišiel s otcom vtedy 13-ročného Messiho. Neuveriteľné je, že zmluva bola podpísaná na obrúsok, keďže žiadny papier práve nebol poruke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články