Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Suarez dal prvý ligový gól: Vedel som, že to čoskoro príde

Uruguajský kanonier Luis Suarez prelomil takmer dvojmesačné čakanie na prvý gól v španielskej futbalovej lige.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sobotňajšom zápase 16. kola Primera Division pomohol jedným presným zásahom k jasnému triumfu FC Barcelona nad Cordobou 5:0.

"Barca" sa na Nou Campe ujala vedenia už v 2. minúte zásluhou Pedra, no na dlhší čas to bolo z oboch strán všetko. V prvej 45-minútovke ani jeden tím veľa futbalovej krásy nepredviedol a viac ako 60.000 divákov sa ďalších presných zásahov dočkalo až po zmene strán. V 53. minúte dostal Suarez v pokutovom území prihrávku od Pedra a zblízka bez väčších problémov prekonal súperovho brankára Juana Carlosa. Dvadsaťsedemročný útočník tak poslal svoj tím do dvojgólového vedenia a zároveň po ôsmich ligových zápasoch a 577 minútach ukončil gólové suchoty v najvyššej španielskej súťaži. "Nebol som posadnutý strelením gólu, ale som rád, že sa mi to podarilo. Som útočník a mojou úlohou je dávať góly, nielen na ne prihrávať. Teraz sa cítim viac uvoľnený. Pre mňa osobne je to dôležité, ale mal som obrovskú podporu a vedel som, že to čoskoro príde," citovala agentúra DPA Suarezove slová. "Dnes sme ukázali, že sme v hre o titul. Víťazstvo pre nás znamená veľa."

Triumf katalánskeho veľkoklubu spečatili v záverečnej desaťminútovke Gerard Pique a Lionel Messi, ktorý sa trafil až dvakrát. A kým v tábore domácich po 12. tohtosezónnom víťazstve zavládla radosť, tréner hostí Miroslav Djukič zo svojich zverencov príliš nadšený nebol. "Dnes nám chýbala odvaha. Vyzeralo to, ako keby sme si sem s nimi prišli iba vymeniť dresy. Hanbím sa za dnešok."

Barcelona tak pôjde do nového roka z druhého mieste v tabuľke. Na konte má 38 bodov, vedúci Real Madrid má o jeden viac, ale aj zápas k dobru. Naopak Cordobe sa vôbec nedarí, patrí jej až predposledná 19. priečka a v tejto sezóne zvíťazila len jediný raz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články