Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

MS klubov: Real s premiérovým triumfom

Futbalisti Realu Madrid ovládli 11. ročník majstrovstiev sveta klubov FIFA v Maroku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sobotňajšom finále zdolali na vypredanom štadióne v Marakeši víťaza tohtoročného Pohára osloboditeľov San Lorenzo de Almagro 2:0 a pri svojej druhej účasti na podujatí sa premiérovo tešili z celkového prvenstva.

Kalendárny rok 2014 tak po triumfe v Lige majstrov, Španielskom kráľovskom pohári a európskom Superpohári zakončili ziskom štvrtej cennej trofeje. Do toho nového si prenesú aj pokračujúcu víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach, ktorú v sobotu natiahli už na 22 zápasov.

Real začal náporom a v už 1. minúte sa mohol ujať vedenia, Benzema v šestnástke ale nedočiahol na Ronaldovu prihrávku po kombinácii s Kroosom. "Biely balet" mohol následne rozveseliť aj portugalský topkanonier, jeho dva priame kopy odrazené od múru však neboli pre hostí nebezpečné. Herná prevaha európskeho šampióna v réžii Kroosom k ďalším väčším príležitostiam neviedla. Až v 37. minúte si na jeho center z rohu vyskočil Sergio Ramos a hlavou otvoril skóre - 1:0.

Dôležitú úlohu nemeckého reprezentanta v strede poľa Realu potvrdila aj 51. minúta. Po jeho prihrávke našiel Isco v zábehu za obranu Balea, ktorý popod Torricu zvýšil na 2:0. V 72. minúte mohol po Baleovom centri pridať tretí gól Benzema, tiesnený zozadu však minul priestor brány. Až v závere duelu sa hosťom podarilo výraznejšie ohroziť súperovu bránu, ale ostré pokusy Kalinského s Mercierom zneškodnil Casillas. Skóre mohol spečatiť v 90. minúte Ronaldo, lopta po jeho hlavičke zapadla len do rúk brankára Torricu.

Konečnú tretiu priečku obsadil novozélandský Auckland City. V sobotňajšom rozhodujúcom dueli síce s Cruz Azul v riadnom hracom čase remizovali 1:1, no na pokutové kopy triumfovali 4:2.

MS klubov FIFA

Finále

Real Madrid - San Lorenzo de Almagro 2:0 (1:0)
Góly:
37. Ramos, 51. Bale. Rozhodoval: Lopez (Guatemala)
ŽK: Ramos, Carvajal - Ortigoza, Barrientos, Buffarini, Kannemann, 45.240 divákov

Zostavy a striedania:

Real Madrid: Casillas - Carvajal (73. Arbeloa), Pepe, Ramos (89. Varane), Marcelo (44. Coentrao) - Rodriguez, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo

San Lorenzo: Torrico - Ortigoza, Yepes (61. Cetto), Kannemann, Mas - Veron (57. Romagnoli), Kalinski, Mercier, Barrientos - Buffarini, Cauteruccio (68. Matos)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články