Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nad Európskou ligou sa zmráka škandál! Pred kľúčovým zápasom jeden z tímov odmieta nastúpiť

PIREUS - Nad Európskou ligou visí tieň poriadneho škandálu! Pred jedným z kľúčových zápasov odmieta jeden z tímov nastúpiť.
Prázdne sedačky na štadióne (ilustračné foto).
Zdroj: Freepik.com
Zdieľajte:

Zažije Európska liga veľký škandál?

Srbský tím TSC Bačka Topola odmieta nastúpiť na stretnutie na pôde Olympiakosu Pireus. Pritom ide o jeden z kľúčových zápasov záverečného kola skupinovej fázy. V prvom ich vzájomnom zápase sa zrodila remíza 2:2 a ak TSC v Grécku zvíťazí, budú mať rovnako po štyri body, ale lepšie vzájomné súboje posunú na tretiu pozíciu práve srbský tím. A získal by tak miestenku do vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy.

Ako informuje portál Mozzart Sport, Bačka Topola napísala list UEFA, v ktorom žiada okamžité riešenie vzniknutej situácie. Grécke úrady totiž po vyčíňaní fanúšikov na volejbalovom zápase medzi Olympiakosom a Panathinaikosom rozhodli o tom, že všetky športové stánky budú dva mesiace zatvorené. Bez diváckych návštev.

Týka sa to aj zápasom Olympiakosu Pireus v Európskej lige. Podľa zástupcov TSC Bačka Topola ale ide o diskriminačné rozhodnutie, na ktoré by neprávom doplatil aj tento srbský klub. Srbská výprava prišla v počte 130 ľudí a do leteniek a ubytovania na hoteli investovala zhruba 100-tisíc eur.

Prečítajte si aj

Maurizio Sarri, tréner Lazia Rím.Maurizio Sarri: Ak by som si mal vybrať tím, ktorý trénovať, volil by som tento

Okrem finančných strát by bola veľkou stratou aj absencia fanúšikov srbského klubu v kľúčovom zápase, v ktorom sa rozhodne o postupujúcom do vyraďovacej časti Konferenčnej ligy. TSC vyhlasuje, že ak sa nenájde riešenie a bude sa hrať za "zatvorenými dverami", tak na zápas odmieta nastúpiť. Ako sa k celej situácii postaví UEFA?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Mozzart Sport

Diskusia

Podobné články