Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Real zničil Cruz Azul a je vo finále

Futbalisti Realu Madrid sú prvými finalistami 11. ročníka majstrovstiev sveta klubov FIFA v Maroku
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úradujúci európsky šampión zdolal v prvom semifinále v Marakeši víťaza Ligy majstrov zóny CONCACAF Cruz Azul z Mexika hladko 4:0.

Zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho natiahli sériu víťazných súťažných zápasov už na číslo 21. Na Le Grand Stade sa na kvalitnom teréne hral zaujímavý duel. Desaťnásobný šampión starého kontinentu mal od úvodných minút iniciatívu na svojich kopačkách a už v tretej minúte mohol favorita do vedenia poslať Cristiano Ronaldo, ktorému ale po spätnej hlavičke Karima Benzemu skvelým zákrokom pokazil radosť brankár Jose Corona. Mexičania pohrozili Hugom Pavoneom, no favorit sa nenechal znepokojiť a v 15. minúte otvoril skóre. Priamy kop Toniho Kroosa podbehol Corona a Sergio Ramos sa hlavou nepomýlil. Outsider ale statočne vzdoroval, v 28. minúte strelu Joaoa Rojasa obrana Realu zblokovala, na druhej strane sa neujala ani štipľavá strela Kroosa po polhodine hry. No v 36. minúte po skvelom krídelnom individuálnom prieniku Daniho Carvajala jeho center Benzema poslal nekompromisne do siete - 2:0. Cruz Azul dostal šancu kopať penaltu v 40. minúte po faule Ramosa na Pavoneho, ale strelu kapitána Gerarda Torrada výborne zlikvidoval Iker Casillas.

V druhom polčase Real zvýšil na 3:0 v 50. minúte, keď pekný center C. Ronalda hlavou poslal do odkrytej brány Gareth Bale. V 72. minúte po ďalšej prihrávke CR7 sa dostal na hranici 16-ky k prieniku Isco a zakončil presne k pravej tyčke - 4:0. Hoci v ďalšom priebehu boli aj ďalšie šance a na oboch stranách trafili strelci aj do žrdí, skóre sa už nezmenilo a "pusinky" bez problémov postúpili do priameho boja o prestížnu trofej.

Vo finále sa Real stretne s úspešnejším zo stredajšieho druhého semifinále medzi novozélandským Aucklandom City FC a juhoamerickým šampiónom San Lorenzom. Finále i duel o 3. miesto sú na programe v sobotu 20. decembra. V minulej edícii sa z triumfu na prestížnom turnaji tešili futbalisti nemeckého Bayernu Mníchov.

Semifinále MS klubov FIFA:

Cruz Azul - Real Madrid 0:4 (0:2)

Góly: 15. Ramos, 36. Benzema, 50. Bale, 72. Isco

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články