Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss sa po triumfe Slovana rozplýval: Učebnicový gól, bol to príklad, ako sa má hrať futbal

MICHALOVCE - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 15. kola Niké Ligy na ihrisku Michaloviec 2:0.
Vladimír Weiss na lavičke Slovana počas derby s Trnavou.
Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj
Zdieľajte:

Úradujúci majster rozhodol už v prvom polčase, keď sa presadili Dávid Strelec a Juraj Kucka. "Belasí" dosiahli 10. víťazstvo po sebe, po ktorom si udržali šesťbodový náskok na čele tabuľky, keďže priebežne druhá Žilina zdolala Košice 1:0. Hráči Michaloviec naďalej čakajú na prvý trojbodový zápis v ročníku a s piatimi bodmi za remízy sú na predposlednom 11. mieste tabuľky.

Danko mohol poslať domácich do vedenia v úvode zápasu, ale obe jeho šance zneškodnil brankár Trnovský. Slovan však postupne začal potvrdzovať rolu favorita a v 40. minúte sa presadil Strelec, keď v skrumáži prekonal brankára Freliha. Do konca prvého polčasu "belasí" ešte zvýšili po ďalšej ofenzívnej akcii, ktorú zakončil Kucka - 0:2.

Slovanisti si vytvorili niekoľko šancí aj v druhej 45-minútovke, ale v koncovke im chýbala presnosť. V záverečnej štvrťhodine sa k viacerým ofenzívnym akciám dostali aj domáci, ale pokusy Danka ani Van Kessela sa neskončili kontaktným gólom.

Prečítajte si aj

Pep Guardiola by zostal na lavičke Manchestru City aj v prípade, že tím zostúpi z Premier League do tretej ligy.VIDEO Guardiola šokuje: Väčšia šanca, že zostanem, ak budeme v tretej lige, ako keď budeme hrať Ligu majstrov!


Niké liga - 15. kolo:

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)
Góly: 40. Strelec, 43. Kucka. Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Kuba, ŽK: Vaško - Zmrhal, 1208 divákov.

Michalovce: Frelih - Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (25. Magda) - Jánošík (76. Bednár), Vaško, Adekunle (76. Pavúk) - Danko, Marcin (53. Van Kessel), Šimamura (76. Karasjuk)

Slovan: Trnovský - Pauschek (78. Vojtko) , Bajrič, Kašia, Zmrhal (78. Zuberu) - Kankava, Kucka (90.+2 Agbo) , Barseghjan - Savvidis, Strelec (66. Blackman), Čavrič (90.+2 Abubakari)

Kniha Kylian Mbappé vydavatelstvo Motýľ.

hlasy po zápase (skslovan.sk):

Peter Struhár, tréner Michaloviec: "Každý videl, že Slovan prišiel v asi najsilnejšom zložení s vedomím, že ho čaká ťažký zápas. V novom rozostavení sme chceli hrať od začiatku aktívne. Mali sme dve šance, no neboli sme dostatočne efektívni. Po úvodnej 15-minútovke bola vidno kvalita súpera, ktorý dobre kombinoval, držal loptu. Zlomový bol prvý gól, kde sme urobili chybu, no zároveň sa ukázala kvalita Slovana, ktorý mal predtým dve príležitosti, pri ktorých nás náš nový brankár podržal. Nie som spokojný so vstupom do druhého polčasu. Cez prestávku sme hráčom povedali, že aj za stavu 0:2 sa so zápasom dá niečo robiť, no vstup sme nemali dobrý. Po dlhých loptách za obranu sme ustáli dve šance súpera, ktoré by Čavrič inokedy a možno na lepšom teréne určite premenil. Snažili sme sa udržať na stave 0:2 s vedomím, že ešte príde naša šanca. Prišli tri, žiadnu sme však nevyužili. Potom si to Slovan odkontroloval a myslím si, že zaslúžene vyhral. Chcem mu popriať v Európe, aby postúpil a robil dobré meno slovenskému futbalu."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Tešíme sa, že si odvážame tri body. Trošku som sa pred dneškom obával, pretože cez reprezentačnú pauzu bolo veľa hráčov preč, Nino Marcelli prišiel zranený, Marko Tolič bol vykartovaný, nemali sme až tak veľa možností do základnej zostavy. Ale tá zostava, ktorá vybehla, bola výborná. Veľmi dobre sme kombinovali, aj keď to prišlo až neskôr. Michalovce totiž začali veľmi dobre, mali úvodnú šancu, vysoko nás napádali a boli ochotní behať. My sme mali celkovo veľa šancí, no neboli sme takí efektívni ako v predošlých zápasoch. Súpera pochválim za dobrý a odvážny výkon, Michalovce sú na dobrej ceste, veľmi dobre sa pohybovali, čím nám v prvom polčase robili trošku problémy. Dali sme však dva góly, ten druhý fantastický, priam učebnicový, bol to príklad, ako sa má hrať futbal. My sme takisto potom podali taký náš skúsený výkon, teším sa aj z prevedenej hry, keď si mužstvo ustrážilo a postrážilo výsledok. Ku koncu sme boli trošku nepozorní, mohli sme rozhodnúť aj skôr, no dobrý zápas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články