Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ďalšia domáca supersenzácia v boji o MS: Niekdajší piaty tím sveta opäť šokoval futbalový svet!

UYO - Opäť sa raz v kvalifikačnom boji postarali o futbalovú senzáciu, ktorou šokovali futbalový svet!
Gól v bránke (Ilustračné foto).
Zdroj: Freepik.com - jcomp
Zdieľajte:

Futbalisti vysoko favorizovanej Nigérie, na ktorých bol pred domácim súbojom s Lesothom kurz 1,1, vstúpili do úvodnej fázy kvalifikácie o nadchádzajúce MS šokujúcou domácou remízou 1:1, pričom s totálnym outsiderom prehrávali od 56. minúty po zásahu Mkwanaziho a totálne fiasko domácich až v 67. minúte obranca anglického West Bromwich Semi Ajayi.

Nigéria síce nastúpila bez zraneného kanoniera Victora Osimhena, ale v základnej zostave domácich nastúpili všetko hráči z top európskych líg: v útoku Boniface z bundesligového Leverkusenu a Awoniyi z anglického Nottinghamu, ktorý pôsobí v elitnej Premier League.

Kniha Kylian Mbappé vydavatelstvo Motýľ.

V zálohe orlov od úvodu operoval hviezdny kapitán Iheanacho z Leicestru, Lookman z Atalanty Bergamo či Iwobi z anglického Fulhamu. Z kvarteta obrancov až trojica taktiež pôsobí v anglických kluboch a proti trpaslíkovi, na ktorého bol pred začiatkom stretnutia kurz viac ako 20 boli domáci superfavoritmi!

Prečítajte si aj

Viac ako desiatka futbalistov talianskej Serie A by mohla byť zapletená do rozsiahleho stávkového škandálu.Stávkarsky škandál v Taliansku naberá na obrátkach: Medzi vyšetrovanými už aj majster Európy z milánskeho AC!

Trojnásobný víťaz Afrického pohára národov a v apríli 1994 piaty tím svetového rebríčka FIFA (tak vysoko nikdy v histórii nebol žiadny iný reprezentačný výber z Afriky), sa kvalifikoval na sedem z posledných ôsmich majstrovstiev sveta a aj pod novým portugalským trénerom Peseirom majú tradične orly tie najvyššie ambície, ale dnes opäť poriadne rozzúrili domácich fanúšikov či tipérov a nestalo sa to po prvý raz.

Nigéria v pamätnom kvalifikačnom súboji len remizovala po divokom priebehu so Sierra Leone 4:4, keď už po polhodine hry domáci viedli jasne 4:0, ale dvomi gólmi v záverečnej desaťminútovke zápasu došlo k senzaćnému obratu a zlyhaniu favorizovaných orlov.

Naposledy Nigéria poriadne rozzúrila fanúśikov v kvalifikačnom súboji na MS 2022, ktorý v súboji s outsiderom zo Stredoafrickej republiky priniesol obrovskú drámu až do úplného záveru, kedy v 90. minúte šokoval domáce tribúny útočník Karl Namnganda a zariadil historicky najväčšie víťazstvo reprezentácie Stredoafrickej republiky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články