Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Galád: Musíme pridať

Ak chcú slovenskí futbalisti do 21 rokov postúpiť v kvalifikácii ME 2015 do baráže z 3. skupiny, musia ešte zlepšiť svoje výkony. Po stredajšej výhre nad českou dvadsaťjednotkou 3:1 v Senci to uviedol tréner slovenských mladíkov Ivan Galád.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Prípravný duel pri Slnečných jazerách sa hral v silnom veternom počasí, ktorý robil problémy obom tímom. Slováci však na rozdiel od svojho súpera boli efektnejší v zakončení. "Ten zápas by som rozdelil na také dva pohľady. Jeden výsledkový a jeden výkonnostný. Výsledok je vynikajúci, prvýkrát sme vyhrali nad českou dvadsaťjednotkou za môjho pôsobenia. Na výkone ale musia chlapci ešte popracovať, aby to bolo také futbalovejšie. Dôležité je však pre nás naučiť sa vyhrávať a to sa nám podarilo, preto sa treba z toho tešiť," povedal tréner Galád, ktorý dodal: "S tým počasím sme sa ťažšie vyrovnávali, hoci sme sa o tom bavili na predzápasovej porade. Súper sa s tými veternými podmienkami popasoval lepšie, ale vyhrali sme 3:1."

Mladí Slováci ťažili proti Čechom z rýchlych gólov na úvod oboch polčasov. Skóre už v 5. minúte otvoril Michal Škvarka a v 48. minúte ho napodobnil Adam Zreľák svojim prvým z dvoch stredajších gólov. Zreľák tak zaznamenal dva góly v druhom zápase v rade, dvakrát skóroval aj v marci proti tureckému výberu do 23 rokov (4:4). "Hlavne sme chceli do zápasu vstúpiť úspešne. Pripravovali sme sa na to, chceli sme hrať pressing a kolmo dopredu. Mišo Škvarka strelil krásny gól a k nemu sa pridal Adam Zreľák. Možno, že v kluboch až toľko gólov nedávajú, ale v reprezentácii sa im darí. Obaja navyše skórovali v druhom zápase v rade," skonštatoval tréner slovenskej dvadsaťjednotky, ktorého doplnil kanonier Zreľák: "Pri prvom góle som si pýtal loptu za obranu od kapitána Lásika, pričom najprv som aj chcel strieľať, ale videl som, že mi nabieha Škvarka, tak som mu to poslal falšom a on to pekne uložil. Pri druhom góle Česi stratili loptu, čo som využil. Išiel som sám na brankára a tak som ho obstrelil po ľavej ruke. Pri treťom góle išiel na mňa center z kraja na šestnástku, tak som sa to snažil trafiť z prvej a hoci sa brankár trochu dotkol, išlo to k žrdi."

Slovenská dvadsaťjednotka odohrá najbližší prípravný duel 24. mája v Poprade proti anglickej reprezentácii do 23 rokov. V júni majú "Galádovci" naplánovanú generálku na kvalifikáciu proti švédskym rovesníkom a 4. septembra potom privítajú už v súťažnom zápase škótsku dvadsaťjednotku. Mladí Slováci sú na čele 3. kvalifikačnej skupiny so ziskom 13 bodov, druhé Holandsko stráca tri body, ale má k dobru dva zápasy. "Ak chceme postúpiť v kvalifikácii ME 2015 do baráže, tak musíme trochu pridať. Teraz sme boli s chlapcami štyri dni, snažili sa tvrdo pracovať a prijali náš program. Myslím, že odchádzajú do svojich klubov spokojní," uzavrel Galád.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články