Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel s Hamšíkom do Turecka

Dnes žrebovali jarnú časť EL.
Zdroj: uefa.com
Zdieľajte:

Taliansky futbalový klub SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom sa v jarnom 16-finále Európskej ligy UEFA 2014/2015 stretne s tureckým Trabzonsporom. Bývalý 5-násobný európsky šampión FC Liverpool so stopérom Martinom Škrtelom sa o postup do osemfinále pobije s ďalším tureckým zástupcom Besiktasom Istanbul. Rozhodol o tom pondelňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA).

Neapol vyhral základnú I-skupinu, keď na druhé miesto odsunul švajčiarsky Young Boys Bern, tretia skončila pražská Sparta a posledný slovenský majster Slovan Bratislava. "Belasí" boli v skupine najslabší, utrpeli šesť prehier so skóre 1:20.

Obhajca trofeje FC Sevilla zo Španielska sa v boji o postup do osemfinále skonfrontuje s bundesligovou Borussiou Mönchengladbach. V osudí bolo 32 klubov zo 17 krajín. Dinamu Moskva s Tomášom Hubočanom žreb prisúdil Anderlecht Brusel, poľský majster Legia Varšava s duom Slovákov Dušan Kuciak, Ondrej Duda sa stretne s bývalým viacnásobným európskym šampiónom Ajaxom Amsterdam.

Zo skupinovej fázy EL sa prebojovali do jarného pokračovania súťaže prvé dva tímy a doplnili ich mužstvá z tretích miest skupín Ligy majstrov. Víťazi skupín EL figurovali medzi nasadenými mužstvami, tímy z druhých pozícií boli nenasadené. Štyria účastníci z LM boli tiež nasadení (podľa klubového koeficientu-pozn.). V EL rovnako ako v LM platí, že v šestnásťfinále sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej základnej skupiny a tej istej krajiny. Na základe rozhodnutia UEFA sa nemohli vo vzájomnom zápase stretnúť ani kluby z Ruska a Ukrajiny.

Nasadené tímy začínajú v šestnásťfinále na pôde súpera. Prvé zápasy sa uskutočnia 19. februára, odvety sú na programe o týždeň neskôr (29. februára). Žreb osemfinále je v piatok 27. februára v Nyone. Finále EL UEFA sa uskutoční v stredu 27. mája 2015 vo Varšave, jeho víťaz sa kvalifikuje prvýkrát do Ligy majstrov.

žreb 16-finále Európskej ligy UEFA 2014/2015:

Young Boys Bern - FC Everton

FC Turín - Athletic Bilbao

FC Sevilla - Borussia Mönchengladbach

VfL Wolfsburg - Sporting Lisabon

Ajax Amsterdam - Legia Varšava

Aalborg BK - Club Bruggy

Anderlecht Brusel - Dinamo Moskva

Dnepr Dnepropetrovsk - Olympiacos Pireus

Trabzonspor AS - SSC Neapol

EA Guingamp - Dynamo Kyjev

Villarreal CF - Red Bull Salzburg

AS Rím - Feyenoord Rotterdam

PSV Eindhoven - Zenit Petrohrad

FC Liverpool - Besiktas Istanbul

Tottenham Hotspur - ACF Fiorentina

Celtic Glasgow - Inter Miláno

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články