Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 11 Američanov, ktorí prešli Premier League

Top
V anglickej najvyššej súťaži hrá mnoho hráčov rozličných národností, vrátane tej americkej. Ako by vyzerala základná zostava z tých, ktorí zažili kúzlo najlepšej ligy sveta?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár

Brad Friedel, tretí brankár Tottenhamu, je jasnou jednotkou. Konkurovať by mu síce mohol Tim Howard z Evertonu, ale kto môže povedať, že nastúpil v 310 zápasoch v Premier League v rade?

Obrana

Geoff Cameron – univerzál, ktorý dokáže zahrať v obrane aj zálohe. Pred dvoma rokmi prišiel do Stoke z Hustonu Dynamo. Pomaly sa blíži k stovke štartov v najvyššej anglickej lige.

Jay DeMerit – v Premier League odohral celkom sedem rokov (2004-2010), všetky vo Watforde. Pripísal si spolu 183 štartov, v ktorých dokázal streliť deväť gólov.

Carlos Bocanegra – vo Fulhame strávil celkom päť rokov (2004-2008). Je až neuveriteľné, že sa v sezóne 2006/07 delil o post najlepšieho strelca tímu.

Záloha

DaMarcus Beasley – strávil v Premier League len jedinú sezónu (2006/07). Na začiatku ho trápili zranenia, nakoniec ale odohral 18 zápasov a dal tri góly.

Jermaine Jones – v Anglicku strávil dokonca len pol sezóny, aj napriek tomu si zaslúži miesto v tíme. Známy je predovšetkým z dlhoročného pôsobenia v nemeckom Schalke 04.

Claudio Reyna – asi najmenej známe meno vo výbere. V Anglicku však strávil šesť sezón (2001-2007), v ktorých obliekal dres Manchestru City a Sunderlandu, kde bol hviezdou tímu.

John Harkes – skvelý záložník a hviezda amerického výberu na MS 1994. Na Ostrovoch strávil celkom sedem sezón. Obliekal dres tímov ako Derby County či Nottingham Forest.

Útok

Clint Dempsey – momentálne je na hosťovaní vo Fulhame, za ktorý hral už predtým celkom šesť sezón a dokázal ho doviesť až do finále Európskej ligy. Sezónu obliekal aj dres Tottenhamu.

Roy Wegerle – hviezda 90. rokov minulého storočia. Najviac zápasov si pripísal v drese Queens Park Rangers (65), strelil v nich celkovo 29 gólov.

Brian McBride – v Premier League odohral celkom osem sezón, prevažne za Fulham. V jeho drese si pripísal úctyhodných 140 zápasov a 33 gólov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články