Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan sa lúči prehrou, odstrelil ho Hamšík

Slovan končí účinkovanie v Európskej lige bez bodu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

UEFA Europa League - skupina I, 6. kolo:

SSC Neapol - Slovan Bratislava : (2:0)

Góly: 6. Mertens, 16. Hamšík, 75. Zapata. ŽK: Hudák. Rozhodoval: Stavrev (Maced.)

SSC Neapol: Andujar - Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam - Inler, Gargano - Callejon (74. Mesto), Hamšík, Mertens (63. De Guzmán) - Zapata (78. Higuaín)

Slovan Bratislava: Perniš - Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský - Kolčák, Štefánik, Žofčák (62. Ďuriš), Milinkovič (72. Halenár) - Kubík (87. Gašparovič) - Peltier

Belasí svoj posledný európsky zápas v tejto sezóne nezačali najlepšie. Už v 6. minúte sa totiž po Hamšíkovej prihrávke presadil strelou zo strednej vzdialenosti Mertens - 1:0. Aj ďalšie minúty patrili útočným pokusom domácich a v 16. minúte si na center Ghoulama nabehol Hamšík, ktorý z voleja prekonal brankára Perniša - 2:0. V 27. minúte stratil v strede loptu Milinovič, Hamšík vymyslel skvelú prihrávku na Callejona, ktorý ale rozvlnil len bočnú sieť. Slovan si pripísal prvú strelu po polhodine hry, Štefánik ale mieril len do stredu Andujarovej brány. Desať minút pred koncom polčasu vystrelil z hranice pokutového územia Inler, jeho pokus preplachtil tesne vedľa pravej žrde Pernišovej brány.

Aj do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci. Hneď v úvode pohrozili Ghoulam a Mertens. Prvá vážnejšia príležitosť prišla po hodine hry, Belgičan Mertens vyslal krásnu strelu k ľavej žrdi, ale Perniš vytlačil loptu na roh. V 75. minúte sa domáci dostali k šanci, ktorá vyzerala byť zbytočne prekombinovaná, napokon však poslal do malého vápna center Ghoulam a Zapata hlavou prekonal Perniša - 3:0. Od tej doby sa zápas už len dohrával a Slovan sa tak s Európu rozlúčil šiestou prehrou.

Ďalší výsledok I-skupiny:

Young Boys Bern - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Góly: 76. Hoarau (z 11 m), 90.+4 Steffen

Konečná tabuľka:

1. SSC Neapol 6 4 1 1 11:3 13*

2. Young Boys Bern 6 4 0 2 13:7 12*

3. Sparta Praha 6 3 1 2 11:6 10

4. SLOVAN BRATISLAVA 6 0 0 6 1:20 0

* - postup do šestnásťfinále

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články