Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Di Matteo po postupe: Už dlho som nebol takýto šťastný

Nemecký futbalový klub Schalke 04 Gelsenkirchen sa stal štvrtým tímom z Bundesligy, ktorý postúpil do osemfinále Ligy majstrov 2014/2015.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O stopercentnej úspešnosti klubov z krajiny úradujúcich majstrov sveta rozhodlo stredajšie víťazstvo Schalke 1:0 v Maribore v záverečnom kole G-skupiny. Pri pondelňajšom osemfinálovom žrebe budú v osudí figurovať i Bayern Mníchov, Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen. Nemcov potiahla medzi kontinentálnu elitu aj domáca výhra Chelsea Londýn nad Sportingom 3:1.

Taliansky tréner hostí Roberto di Matteo nasadil v 56. minúte do hry 19-ročného mladíka Maxa Meyera, ktorého gól šesť minút po príchode na ihrisko zariadil postup. Schalke postúpilo do vyraďovačky LM druhýkrát za sebou. Portugalskému klubu zostalo jarné 16-finále Európskej ligy UEFA, Maribor skončil s troma bodmi posledný.

"Už dlho som nebol takýto šťastný. Výhru sme si zaslúžili. Maribor hral v prvom polčase ešte dobre, ale v druhom sme mali viac z hry a vytvorili sme si viacero šancí. Boli sme dobre organizovaní v defenzíve a v útoku sme sa nakoniec presadili. Max chcel hrať od začiatku, ale ukázalo sa, že jeho nasadenie do hry bolo rozhodujúce. Pre Schalke je to veľmi dôležitý výsledok. Postup je veľký úspech aj zodpovednosť. Tiež som veril, že Chelsea doma vyhrá. Som šťastný, že to urobila a pomohla nám k postupu," povedal po zápase pre akreditované médiá di Matteo.

Slovinský zástupca v pohárovej Európe skončil, jeho tréner Ante Šimundža ale hráčom nič nevyčítal. "V druhom polčase sme už stratili silu a energiu, prvý polčas bol ešte solídny. Ukazuje sa, že hráči už pôsobili unaveno, v tejto sezóne sme odohrali už 35 zápasov. Napriek tomu som na hráčov pyšný. Získali sme veľa skúseností a to je pre klub, ako Maribor, veľmi dôležité," povedal kouč NK.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články