Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

City nakoniec postupuje do vyraďovacej fázy, Barca z prvého miesta

Poslednými osemfinalistami Ligy majstrov 2014/2015 sa v stredu stali futbalisti Manchestru City a Schalke 04 Gelsenkirchen. V šlágri F-skupiny i celého programu na Nou Campe vyhrala FC Barcelona nad Parížom St. Germain 3:1. Španielsky zástupca sa tak stal víťazom skupiny o dva body pred Francúzmi a bude mať výhodnejšie nasadenie pri budúcotýždňovom žrebe (pondelok 15. decembra, Nyon).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V E-skupine anglický futbalový majster Manchester City vyhral v záverečnom 6. kola skupinovej fázy na pôde AS Rím 2:0. Po bezgólovom polčase dostal Angličanov do vedenia po hodine hry Nasri, postupové dielo dokonal argentínsky obranca Pablo Zabaleta. Nasri exportnou strelou spoza šestnástky dostal loptu do siete aj s prispením pravej žrde, Zabaleta trafil v 86. minúte presne po zemi k ľavej tyčke. "Vlkov" by do osemfinále posunula výhra, resp. pri rovnakom počte bodov so Citizens aj remíza 0:0 pri prehre CSKA na pôde Bayernu Mníchov, keďže na Ostrovoch v prvom vzájomnom súboji bola deľba bodov 1:1. Bavori v druhom súboji skupiny potvrdili post favorita a v Allianz Aréne zvíťazili nad ruským majstrom CSKA Moskva 3:0. Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu tak potvrdili suverenitu v tabuľke s piatimi výhrami.

V metropole Katalánska skóre proti bývalému klubu otvoril hosťujúci Zlatan Ibrahimovič, za domácich vyrovnal rekordným 75. gólom v súťaži Lionel Messi a ešte do polčasu v 41. minúte strhol vedenie na domácu stranu Brazílčan Neymar. Hral sa výborný futbal, šance mali aj hostia, ale "Barca" napokon aj vďaka gólu uruguajského útočníka Luisa Suareza ukoristila tri body a vyhrala skupinu. V druhom súboji skupiny Ajax Amsterdam doma jasne zdolal APOEL Nikózia 4:0, hoci v priamom súboji o postup do EL z tretieho miesta mu stačil bod.

V G-skupine Chelsea Londýn na Stamford Bridge pokorila portugalský Sporting Lisabon 3:1 a spečatila post lídra aj elimináciu hostí z LM. S portugalským tímom na diaľku bojovalo o postup bundesligové Schalke v Maribore, potrebovalo vyhrať a po polčasovej bezgólovej remíze dostal hostí do vedenia v 62. minúte Max Meyer strelou zvnútra pokutového územia. Hostia potrebný stav udržali a sú štvrtým nemeckým reprezentantom v osemfinále.

V H-skupine na pôde už istého víťaza tabuľky FC Porto remizoval Šachtar Doneck 1:1. Bilbao si doma poradilo s BATE Borisov 2:0 a prešlo do EL.

6. kolo skupinovej fázy LM 2014/2015, streda 10. decembra:

E-skupina:

AS Rím - Manchester City 0:2 (0:0)

Góly: 60. Nasri, 86. Zabaleta, rozhodoval: Mažič (Srb.)

Bayern Mníchov - CSKA Moskva 3:0 (1:0)

Góly: 18. Müller (z 11 m), 84. Rode, 90. Götze, rozhodoval: Benquerenca (Port.)

F-skupina:

FC Barcelona - Paríž St. Germain 3:1 (2:1)

Góly: 19. Messi, 41. Neymar, 77. Suarez - 15. Ibrahimovič, rozhodoval: Atkinson (Angl.)

Ajax Amsterdam - APOEL Nikózia 4:0 (1:0)

Góly: 45.+1 a 50. Schöne (prvý z 11 m), 53. Klaassen, 74. Milik, rozhodoval: Carballo (Šp.)

G-skupina:

Chelsea Londýn - Sporting Lisabon 3:1 (2:0)

Góly: 8. Fabregas (z 11 m), 16. Schürrle, 56. Mikel - 50. Silva, rozhodoval: Moen (Nór.)

NK Maribor - Schalke 04 Gelsenkirchen 0:1 (0:0)

Gól: 62. Meyer, rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

H-skupina

FC Porto - Šachtar Doneck 1:1 (0:0)

Góly: 87. Aboubakar - 50. Stepanenko, rozhodoval: Buquet (Fr.)

Athletic Bilbao - BATE Borisov 2:0 (0:0)

Góly: 47. San Jose, 88. Susaeta, rozhodoval: Orsato (Tal.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články