Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nemecký veľkoklub odmietol jedného z najlepších brankárov sveta: Uviedli dôvod...

MNÍCHOV - David de Gea je po konci zmluvy s Manchestrom United voľným hráčom a zháňa nový angažmán. A hľadá si ho aktívne. Jeho agent ho mal ponúknuť Bayernu Mníchov, ktorý počas posledného roku riešil veľké problémy v bránkovisku, pretože Manuel Neuer si na lyžiach zlomil nohu. Bayern ale de Geu odmietol. Dôvodom je, že by bol dvojkou za Neuerom a má obrovský plat.
Zdroj: 39606
Zdieľajte:

David de Gea je odchovancom Atlética Madrid. Už ako veľmi mladý, ešte pod trénerom Resinom sa stal jednotkou a čoskoro sa o ňom po Európe začalo hovoriť ako o jednom z najnádejnejších bránkárov Európy. Z Atlética ho v roku 2011 vykúpil Manchester United, ktorý v ňom videl náhradu za Edwina van der Saara. A jeho náhradou bol de Gea dlhých 12 rokov. Dobré roky striedali horšie, dlho bol považovaný za slabinu Man United, ale v sezóne 2021/22 bol najlepším hráčom tímu a aj vlani bol oporou.

Ale končila mu zmluva a aj napriek tomu, že Erik ten Hag celý čas tvrdil, že de Gea je v jeho plánoch, dohoda neprišla az 32 ročného Španiela sa stal prvýkrát v kariére voľný hráč. Namiesto neho Manchester United priviedol Andrého Onanu, s ktorým sa ten Hag dobre pozná a je to aktuálne asi najlepší brankár sveta, čo sa týka hry nohou. Ako dvojku je nezmysel de Geu držať s platom, aký by požadoval, hoci si bol vedomý, že s ním bude musieť ísť veľa dole. Preto si aktuálne hľadá angažmán. Aj napriek špekuláciam o Al-Nassr ale zrejme chce zostať v Európe.

Jeho agent ho údajne ponúkol Bayernu Mníchov. V Bayerne majú s pôstom brankára problém. V zime museli po zranení Neuera z lyží zháňať krátkodobú náhradu. Tou bol Yann Sommer, ktorý má ale zamieriť do Interu Miláno. Nübel zamieril na hosťovanie do Stuttgartu a Bayern už s ním zrejme nepočíta. Dvojkou tak opäť bude Sven Ulreich. To je dôvod, prečo de Geu klub odmietol. Tuchel verí Neuerovi a na dvojku má španielsky brankár až príliš veľký plat. Jeho štáb teda musí hľadať ďalej. A ak nechce do Saudskej Arábie, musí na plate ubrať ešte viac.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články