Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zlatú loptu by mal vyhrať Messi, tvrdí Ronaldo: A dôvod? To nedokázal z kandidátov nikto!

PARÍŽ - On sám je držiteľom dvoch ocenení "Zlatá lopta". V dobe svojej vrcholovej formy bol nezastaviteľný a je dodnes považovaný za jedného z najlepších útočníkov. Brazílska ikona Ronaldo teraz prezradil, komu by prial Zlatú loptu a kto by ju podľa neho mal vyhrať - Lionel Messi. A dôvod? Konečne dobyl majstrovstvá sveta.
Niekdajší najlepší futbalista sveta Brazílčan Ronaldo vyhlásil, že v drese druholigového amerického tímu Fort Lauderdale
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

V roku 1997, keď mal 21 rokov, získal svoju prvú Zlatú loptu. Vtedy bol v podobnej pozícii ako napríklad Kylian Mbappé teraz. Generačný talent, ktorý nemá vo svete futbalu obdoby. V roku 2002 skončil druhý. Doviedol Brazíliu k titulu majstrov sveta. A trofej získal napriek tomu, že kvôli zraneniam odohral za Inter len 5 ligových zápasov a na začiatku ďalšej sezóny v Reale Madrid ich rovnako nebolo veľa. Sám tak dobre vie, akú silu majú majstrovstvá sveta v tejto ankete. Zlatú loptu vtedy získal prakticky len za 7 zápasov.

V súčasnosti 46-ročný prezident a majiteľ Realu Valladolid sa vyjadril aj k tomu, kto podľa neho získa Zlatú loptu za túto sezónu. Nominácia bude vyhlásená 6. septembra, ale víťaz si trofej prevezme 30. októbra. Hlavnými favoritmi sú Lionel Messi a Erling Haaland. Zatiaľ čo Haaland podával počas celej sezóny neuveriteľné výkony, prekonal mnoho rekordov a získal treble, v prospech Messiho hrá prakticky len zlato z majstrovstiev sveta, keď doviedol Argentínu k titulu majstra sveta. Sezóna v PSG síce nebola vyslovene zlá, ale Haalandovi nemôže konkurovať. Čo si teda myslí Ronaldo Nazário?

"Messi si zaslúži vyhrať Zlatú loptu. Myslím si, že ju vyhrá. Vyhral majstrovstvá sveta, čo je veľký turnaj," povedal Ronaldo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články