Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Pôsobil v dvoch z TOP 5 európskych líg: Ambiciózny Slovan ulovil ďalšiu letnú posilu!

BRATISLAVA - Rakúsky futbalový obranca Kevin Wimmer posilnil fortunaligový Slovan Bratislava, s ktorým sa dohodol na trojročnej spolupráci. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.
Zdroj: 40111
Zdieľajte:

Tridsaťročný stopér odštartoval kariéru v rakúskom klube FC Gartner EDT v sezóne 2000/01, nasledovali účinkovania v LASKu Linz, Kolíne a pred sezónou 2015/16 prestúpil do Tottenhamu Hotspur.

V Premier League pôsobil aj v Stoke City a v prestížnej súťaži odohral dokopy 32 duelov. Potom hosťoval v Hannoveri, Mouscrone a Karlsruher. Ako voľný hráč zakotvil v júli 2021 v Rapid Viedeň. V uplynulom ročníku zaň odohral dokopy 20 duelov. V rakúskom drese nastúpil na deväť zápasov.

Prečítajte si aj

Letná prestupová BOMBA: Dortmund za 19-ročného Bellinghama zinkasoval viac ako 100 miliónov!

"Čaká nás naozaj nabité obdobie a naše ciele sú tie najvyššie. Po účasti v konferenčnej lige sme sa utvrdili v tom, že potrebujeme do mužstva priniesť naozaj vysokú kvalitu so skúsenosťami z pohárových súťaží. To sme v Kevinovi Wimmerovi našli. Pôsobil v dvoch z TOP 5 európskych líg, taktiež si stabilnými výkonmi vyslúžil nomináciu v rakúskej reprezentácii na EURO a v kvalifikačných dueloch. Hral po boku svetovej špičky, takže voľba s jeho výberom bola jasná. Bude tak rozhodne prínosom pre náš tím, či už po hráčskej alebo tej ľudskej stránke. Ak chceme pomýšľať na čo najlepšie výsledky v európskych pohároch, zároveň zisk double, potrebujeme mať každý jeden článok v tíme spoľahlivý, obranu obzvlášť. Na výbere posily sme si preto dali naozaj záležať. S Kevinom sme sa dohodli na trojročnej spolupráci, počas ktorej, verím, že spoločne dosiahneme množstvo úspechov. Aj preňho to je nový vietor do plachiet. Predstavili sme mu naše vízie a práve tie ho presvedčili," povedal generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články