Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi priznal, že v Paríži sa necítil dobre, mal aj iné ponuky z Európy a prečo nevyšiel návrat do FC Barcelona

MIAMI - Lionel Messi priznal, že v PSG sa necítil dobre, mal aj iné európske ponuky a prečo stroskotal návrat do Barcelony.
Lionel Messi v drese PSG.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Lionel Messi sa rozhodol po dvojročnom pôsobení opustiť francúzsky PSG. Dohodol sa na pôsobení s Interom Miami, podpísal trojročný kontrakt s tým, že po dvoch rokoch môže odísť ako voľný hráč. V rozhovore pre Mundo Deportivo vysvetľoval, prečo nevyšiel jeho návrat do FC Barcelona.

Messi prezradil, prečo nevyšiel návrat do FC Barcelona

„Návrat do Barcelony? Bol som plný túžby a nadšenia vrátiť sa, ale na druhej strane som nechcel byť v ťažkej situácii, keď moja kariéra závisí od rozhodnutia iných ľudí, keď môj život má v rukách niekto iný, nie ja," vysvetľoval Lionel Messi pre Mundo Deportivo.

„Chcel som sa rozhodnúť sám, mysliac na seba a svoju rodinu. Počul som, že na to, aby som sa mohol vrátiť, musela Barcelona prejsť množstvom rôznych procedúr, vrátane prepúšťania ľudí, predaja hráčov a znižovania platov. Aby som bol úprimný, nechcel som sa o to starať a potom premýšľať o tom, ako zmeny ovplyvnili môj návrat. Nechcel som znova zažiť nepríjemné chvíle," pokračoval majster sveta z Kataru.

Messi netají, že pôsobenie v Amerike si vybral aj preto, aby nečelil takému veľkému tlaku a mohol žiť a hrať uvoľnenejšie ako počas posledných dvoch rokov v parížskom Parku princov.

Prečítajte si aj

Lionel Messi pózuje s cenou počas slávnostného odovzdávania prestížnych športových cien Laureus World Sports Awards.Futbaloví fanúšikovia sa dočkali: Lionel Messi má po odchode z PSG nového zamestnávateľa

„Teraz mám v živote takú etapu, kedy by som chcel na seba mierne znížiť pozornosť. Dva roky v Paríži boli ťažké - dlho som býval s rodinou v hoteli, bolo tam veľa každodenných problémov. Občas som sa cítil naozaj zle," priznal Messi otvorene.

„Áno, bol to skvelý mesiac po víťazstve na majstrovstvách sveta, ale celkovo som sa vo Francúzsku necítil dobre. Ale musíme ísť vpred: kvôli rodine a deťom. Preto som sa rozhodol nevzdať to - ani po tom, čo som sa nevrátil do Barcy."

Mal aj iné ponuky od európskych klubov

Messi zároveň prezradil, že mal okrem Barcelony aj iné ponuky z Európy, ale vôbec sa nimi nezaoberal.

„Mal som ponuky z iných európskych tímov, ale ani som o nich neuvažoval," priznal Messi. „Moja predstava bola, že sa buď vrátim do Barcelony, alebo ak to nevyjde, tak skončím v európskom futbale. Presne to som potreboval, ukončiť tu svoju kariéru a začať novú etapu v MLS od nuly."

„Chcel som sa oveľa viac baviť v každodennom živote a vo futbale. Ale s rovnakou zodpovednosťou, túžbou vyhrávať a vždy robiť všetko dobre, ale v uvoľnenejšom prostredí," dodal argentínsky útočník pre Mundo Deportivo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Mundo Deportivo

Diskusia

Podobné články