Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Juventus nemal na výber: Ďalší odpočet bodov turínskeho giganta odvrátila dohoda

TURÍN - Futbalový klub Juventus Turín sa vyhol ďalšiemu odrátaniu bodov v Serii A, keďže sa dohodol s federálnym súdom Talianskej futbalovej federácie (FIGC) na zaplatení pokuty vo výške 717.000 eur. Informovala o tom agentúra DPA.
Gleison Bremer (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi gól Juventusu.
Zdroj: TASR/AP - Tano Pecoraro
Zdieľajte:

Sankcia sa týka platových manévrov. V roku 2020 Juventus vydal vyhlásenie, v ktorom oznámil, že jeho hráči sa v čase pandémie koronavírusu oficiálne vzdajú štvormesačných platov Prokurátori však obvinili klub z toho, že sa tajne dohodol na vyplácaní platov svojim hráčom vo forme bonusov v nasledujúcich sezónach.

V utorňajšom vyhlásení FIGC sa uvádza, že podmienkou dohody je, aby sa Juventus neodvolal proti odrátaniu 10 bodov, čo akceptoval. Klub ich stratil za nezrovnalosti pri prestupoch a v účtovníctve. "Stará dáma" tak stratila šancu na účasť v Lige majstrov v sezóne 2023/2024. Klesla na 7. miesto, no určite sa v ďalšom ročníku predstaví v európskych súťažiach. Výsledok zápasu posledného kola proti Udinese rozhodne, či v Európskej lige alebo v Európskej konferenčnej lige.

Prečítajte si aj

Futbalista Juventusu Turín Dušan Vlahovič.Milióny Bayernu sa im mália: Juventus odmietul prvú ponuku Bavorov za ofenzívnu hviezdu

FIGC v januári vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a pôvodne odobrala klubu 15 bodov. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov. Najvyšší taliansky športový súd však v apríli zrušil Juventusu trest a prípad poslal späť odvolaciemu orgánu FIGC. Ten však potom uvalil sankciu, tentokrát desaťbodovú.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články