Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Brazílsku hviezdu Realu dohnali k slzám: Polícia rázne začala konať v prípade Vinícius

MADRID - Španielska polícia zatkla vo Valencii tri osoby, ktoré v nedeľu rasovo urážali brazílskeho futbalistu Viníciusa Juniora z Realu Madrid. Stalo sa tak v zápase 35. kola La Ligy medzi FC Valencia a vlaňajším španielskym šampiónom.
Vinicius Junior z Realu Madrid konfrontuje fanúšikov Valencie pred Josem Luisom Gayaom z Valencie.
Vinicius Junior z Realu Madrid konfrontuje fanúšikov Valencie pred Josem Luisom Gayaom z Valencie. Zdroj: TASR/AP - Alberto Saiz
Zdieľajte:

V utorok zatkli aj štyroch ľudí podozrivých z toho, že zavesili z mosta nafukovacieho panáka s podobizňou Viniciusa Juniora. Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu. Informovala o tom agentúra AP.

Klub z Valencie zareagoval na tieto správy odsúdením diskriminačného správania. "Sme proti rasizmu a násiliu v akejkoľvek forme. Trom fanúšikom, ktorých zatkla polícia, sme okamžite zastavili členstvo v našom klube a dostali doživotný zákaz vstupu na náš štadión," uvádza sa v stanovisku účastníka La Ligy.

Prečítajte si aj

Vinicius Junior v drese Realu Madrid.VIDEO Hnus! Fanúšikovia Valencia nechutne urážali Viniciusa, ten neudržal slzy

V podobnom duchu sa vyjadrila aj španielska vláda prostredníctvom hovorkyne Isabel Rodriquezovej. "Španielske úrady reagovali promptne a vyhlásili nulovú toleranciu rasizmu v športe. Musíme jasne deklarovať, že sme antirasisti. Španielsko bojuje proti týmto prejavom, odsudzuje ich a robí všetko pre ich eliminovanie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články