Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

MS 2026 v USA, Kanade a Mexiku budú prepisovať históriu: Šéf FIFA o rozdelení do regionálnych skupín

LOS ANGELES - Na futbalových majstrovstvách sveta 2026 v USA, Kanade a Mexiku budú v prvých kolách tímy rozdelené do regionálnych skupín.
Prezident FIFA Gianni Infantino.
Zdroj: TASR/AP - Martin Meissner
Zdieľajte:

Vyhlásil to prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

Na šampionáte sa prvýkrát v histórii zúčastní 48 krajín oproti zvyčajným 32. Rovnako ho prvýkrát organizujú až tri krajiny. "Logistika je veľká výzva. Je to kontinent a nie tri malé krajiny, ale tri veľké. Vzdialenosti, časové pásma, aj klimatické rozdiely... Je pre nás teda dôležité vytvoriť správne prostredie pre tímy a fanúšikov, aby mali čo najlepšie podmienky. To znamená, aby nemuseli príliš veľa cestovať, najmä na začiatku. Takže vytvoríme niekoľko regionálnych skupín, do ktorých budú tímy rozdelené v závislosti od žrebu a zápasy budú hrať v tomto konkrétnom zoskupení," citovala Infantina agentúra AFP.

Prečítajte si aj

VIDEO Sledoval ho takmer milión fanúšikov: Legendárny Ronaldinho sa vrátil na futbalové trávniky!

Päťdesiattriročný funkcionár povedal, že o tejto zmene sa minulý týždeň diskutovalo na stretnutí 32 trénerov, ktorí sa zúčastnili na turnaji v Katare: "Jednou z výhod majstrovstiev sveta v Katare bolo, že hráč ležal v posteli hodinu po zápase. V roku 2026 s tým bude spojené nejaké cestovanie, ale budeme to koordinovať a uistíme sa, aby to tímom vyhovovalo čo najviac."

Infantino zároveň dúfa, že turnaj bude stavať na úspechu finálevého turnaja MS 1994 v USA, ktoré pomohlo pri budovaní MLS. Na otázku, čo chce, aby bolo dedičstvom nadchádzajúcich MS, odpovedal: "Aby sa futbal stal športom číslo jeden v Severnej Amerike."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články