Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Taliansky klub nám pred svetovým šampionátom komplikuje situáciu: Nepustiť hráča na MS sa mi zdá nelogické

BRATISLAVA - V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvá sveta napokon figurujú posily z AS Trenčín i Adam Griger z talianskeho Cagliari Calcio.
Zdroj: 45038
Zdieľajte:

Tréner Albert Rusnák tak má k dispozícii všetkých hráčov, ktorých plánoval na turnaj v Argentíne nominovať. Mladí Slováci začnú svoje pôsobenie na šampionáte v sobotu 20. mája proti Fidži.

Účasť Šimona Mičudu, Samuela Bagína, Dominika Hollého i Artura Gajdoša nebola istá. Ich Trenčín bojuje vo Fortuna lige o udržanie a štvoricu ešte čaká v piatok zápas v Zlatých Moravciach. "Sadli sme si a rozobrali sme všetky alternatívy. Po dlhých debatách sme našli spoločnú reč a klub pustil všetkých hráčov. Idú do rizika, ale generálny manažér Róbert Rybníček bol čím ďalej tým viac naklonený. Včera sme si zavolali neskoro večer, odobril definitívu a drží nám palce. Verím, že to zajtra zvládnu a všetci budeme spokojní," povedal Rusnák ohľadom situácie s fortunaligistom.

V zložitejšej pozícii je Griger - sardínsky tím ho možno uvoľní až v priebehu budúceho týždňa a do dejiska by musel prísť po vlastnej osi. Mladý útočník nastúpil za klubové "áčko" v tejto sezóne len raz a jeho príchod komplikuje boj o udržanie v mládežníckom Campionate Primavera. "Pre mňa je v prvom rade zvláštne, že je Primavera dôležitejšia ako majstrovstvá sveta. Keby to bolo o postup do Serie A, všetci to chápeme. Ale zachraňovať Primaveru a nepustiť hráča na MS sa mi zdalo trocha nelogické. Boli to veľmi ťažké debaty - ak sa nezachránia v sobotu, uvoľnia ho po stredajšom zápase," neskrýval tréner nesúhlas s prístupom talianskeho klubu.

Na reprezentačnom zraze v Šamoríne bolo tento týždeň 26 hráčov, do nominácie sa dostalo 21. Kouč však musel vynechať viac ako päť mien, keďže väčšina posíl z dvoch inkriminovaných klubov na zraze nebola. "Niekde rozhodovali detaily, na niektorých postoch mikro detaily. Včera sme sedeli do pol dvanástej a rozmýšľali o každom detaile, o súperoch a ktorý typ hráča nám bude viac vyhovovať," priblížil Rusnák proces.

Reprezentantov ešte čakajú ligové zápasy, s možnosťou prípadného zranenia je kormidelník vyrovnaný. "Lúčili sme sa s tým, aby odohrali dobré zápasy. Netreba nad tým rozmýšľať, šetriť sa a niečo vynechávať. Chalani do toho idú naplno a tešia sa, že prídu cez víkend k nám," vyjadril svoje postoj Rusnák. Do nominácie zaradil aj veľmi mladých hráčov vrátane Lea Sauera či Nina Marcelliho, ktorí majú momentálne sedemnásť rokov. "Pozerám na výkonnosť, nie na vek. U každého pomohla výkonnosť a sú tam aj hráči, ktorí s nami predtým neboli. Po dohode na reprezentačnom úseku sme ich predtým uvoľnili pre devätnástku, ale v Šamoríne nás presvedčili," povedal k mladším posilám kouč.

Do nominácie sa naopak nezmestil Jakub Luka, jeden z lídrov z vlaňajších ME do 19 rokov. Práve na tomto turnaji si Slovensko vybojovalo postup na nadchádzajúci šampionát. "Nie je to jednoduché. Treba sa s tým však vyrovnať, nechať si to prejsť hlavou. Chalani dostali dostatok informácií o vyrovnaní sa s takouto situáciou," okomentoval svoje rozhodnutie tréner. Do Južnej Ameriky odchádza s jasným cieľom: "My nebudeme rozprávať, že ideme od zápasu k zápasu. Myslím si, že ísť na MS bez toho, že chcete postúpiť čo najďalej by bola blbosť. Málokto veril, že postúpime na MS a sme tam."

Slováci sa predstavia na šampionáte prvýkrát od roku 2003. V základnej B-skupine sa postupne stretnú s Fidži, Ekvádorom (23.3.) a USA (26.3.). Do vyraďovacej fázy priamo postúpia po dva tímy zo šiestich skupín a štyria najlepší z tretích miest. Tím príde do dejiska v pondelok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články