Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Doviedol ich k titulu aj Lige majstrov: Plzeň sa po sezóne rozlúči s trénerom

PLZEŇ - Futbalová Viktoria Plzeň nepredĺžila zmluvu s trénerom Michalom Bílkom.
Futbalisti Viktorie Plzeň oslavujú gól.
Futbalisti Viktorie Plzeň oslavujú gól. Zdroj: TASR/AP - Petr David Josek
Zdieľajte:

Z klubu odíde na konci tejto sezóny, v ktorej čakajú úradujúcich majstrov záverečné štyri zápasy v skupine o titul.

Bílek prišiel do tímu pred troma rokmi a doviedol ho do predkola Európskej konferenčnej ligy. V ďalšej sezóne získala Plzeň svoj šiesty ligový titul a z druhého predkola Ligy majstrov postúpila až do skupinovej fázy.

"V prvom rade by som chcel Michalovi Bílkovi poďakovať. Prišiel k nám vo chvíli, keď sa nám nedarilo a mali sme veľké problémy. Dokázal zmobilizovať celý tím, zachrániť sezónu a v tej ďalšej nás doviedol ku skvelému majstrovskému titulu i účasti v prestížnej Lige majstrov," uviedol generálny riaditeľ Adolf Šádek pre oficiálny klubový web.

Prečítajte si aj

Lionel Messi pózuje s cenou počas slávnostného odovzdávania prestížnych športových cien Laureus World Sports Awards.Žiadny návrat do Barcelony: Messiho prestup je hotová vec, kontrakt je výnimočný!

"Teraz sme sa však rozhodli, že sa naše cesty rozdelia a neuplatníme opciu. Na základe tohto rozhodnutia sa po sezóne bude riešiť aj budúcnosť ostatných členov realizačného tímu," dodal Šádek.

Viktoriu čaká najbližší zápas v sobotu proti Olomoucu. Momentálne figuruje na treťom mieste s 11-bodovou stratou na Slaviu Praha a desaťbodovým náskokom pred Bohemians. S oboma súpermi sa ešte stretne do konca sezóny, ktorú uzavrie 27. mája na pôde pražskej Sparty.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články