Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Štadión Diega Maradonu sa otriasal v základoch: Lobotka oslavoval s Neapolom prvú majstrovskú trofej!

NEAPOL - Futbalisti Neapola si v nedeľu užili prvý domáci duel ako čerstvo korunovaní králi talianskej Serie A. Fiorentinu zdolali 1:0 gólom Victora Osimhena z pokutového kopu.
Hráči Neapola zdvíhajú trénera Neapolu Luciana Spallettiho počas osláv na konci futbalového zápasu talianskej ligy.
Hráči Neapola zdvíhajú trénera Neapolu Luciana Spallettiho počas osláv na konci futbalového zápasu talianskej ligy. Zdroj: TASR/AP - Alessandro Garofalo
Zdieľajte:

Oslavy na štadióne Diega Maradonu trvali ešte aj dve hodiny po skončení zápasu. Fanúšikovia v meste pod Vezuvom ich nezažili 33 rokov, a tak si ich neváhali zopakovať, hoci tie najbúrlivejšie vypukli už vo štvrtok po rozhodujúcej remíze 1:1 na pôde Udinese. "Keď vidíte ten výbuch radosti, napĺňa vás šťastím, že ste pomáhali túto atmosféru vytvoriť. V uplynulé dni sme tuším ani nespali," priznal kouč Neapola Luciano Spalletti podľa AP.

Prečítajte si aj

Lobotkov kamarát a hráčsky agent o divokých oslavách titulu: Našiel som ho len v slipoch

Na štadióne sa tiesnilo 55.000 divákov, tisíce za jeho bránami. Osobitný potlesk dostal každý jeden z hráčov Neapola, vrátane slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku. Pozíciu frontmana tímu nielen na trávniku, ale i na pódiu, potvrdil kapitán Giovanni Di Lorenzo. Ten zaspieval hymnu z Rockyho III - Eye of a tiger. Oslavy zavŕšil v nedeľu veľký ohňostroj. "Neapol je mesto zázrakov. Stať sa tu môže všetko, môže prísť aj ďalší titul, keď ma prinútite oň bojovať," dodal Spalletti.

Futbalisti Neapola si v nedeľu užili prvý domáci duel ako čerstvo korunovaní králi talianskej Serie A.
Futbalisti Neapola si v nedeľu užili prvý domáci duel ako čerstvo korunovaní králi talianskej Serie A. Zdroj: TASR/AP - Alessandro Garofalo

Neapol získal tretí majstrovský primát v histórii. Predtým uspel aj v rokoch 1987 a 1990, ešte v ére legendárneho Diega Maradonu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články